Един истински здравословен ден

Платена публикация

Един истински здравословен ден
Снимка: Хранене и здраве

„Хранене и здраве“ е специализиран образователен курс за изграждане на базово ниво на компетентност за здравословното хранене и балансиран начин на живот.

Есенното издание на програмата залага на нов формат, в който акцент ще бъде поставен върху групите от хранителната пирамида, чийто баланс е в основата на здравословния модел на хранене. Атрактивен модул за физическа активност с практически съвети и демонстрация ще допълни съдържанието и ползите от обучението.

За пореден път домакин на проявата ще бъде Ректоратът на СУ „Св. Климент Охридски“. Здравословният ден ще се проведе в зала 255, а заинтересованите от темата могат да изберат удобната за тях дата - 7 или 28 ноември.

Участието е свързано със задължителна предварителна регистрация на www.hraneneizdrave.info.

Лектори на програмата са утвърдените специалисти от Българско дружество по хранене и диететика (БДХД)и Медицински факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ - проф. Божидар Попов, доц. Людмила Иванова и гл.ас. Росица Попова, подкрепени от кинезитерапевта и спортен инструктор Теодор Кордев.

Цялостен спектър върху науката за храненето ще представи председателят на БДХД – проф. Божидар Попов, а лекционният курс ще продължи с детайлно разглеждане на групите от хранителната пирамида, съвети за комбинирането им, кулинарната обработка и комбинирането им на дневна база с цел осигуряване на организма на оптимален прием на калории.

Специален момент в програмата ще бъде изграждането на индивидуален хранителен режим на двама от участниците, с което ще се демонстрират специфичния процес на оценка на персоналните профили, благодарение на който е възможно експертното съставяне на такъв режим.

Преминалите през курса на обучение в рамките на програма „Хранене и здраве“ получават сертификат за участие, издаден от Медицински факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и Българско дружество по хранене и диететика.

Програма „Хранене и здраве“ се организира от Медицински факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, Българско дружество по хранене и диететика с подкрепата на Кока-Кола ХБК България и в партньорство с книжарници „Сиела“.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти