Един баща в света на майките и атопичния дерматит

Платена публикация

Thinkstock
Снимка: Thinkstock

Свикнали сме все майките да търсят съвети и решения за здравето на децата, но ето че понякога и татковците имат какво да споделят. Днес получихме писмо от един баща, който иска да разкаже как вкъщи са разрешили проблема със спането и атопичния дерматит – истинските бичове в живота на новите родители!

Здравейте, дами, знам, че сигурно за вас е малко странно да слушате подобни неща от един татко, но нека ви кажа – и ние се тревожим, когато бебетата не спят, когато имат някакъв здравословен проблем и въобще, когато нещата не вървят по мед, масло и бананова каша. 

Единственото, което ни различава от майките, е, че по-рядко ни стиска да излезем пред публика и да поискаме съвет... за бебето ни. Друго си е да попиташ какъв лагер да купиш за колата или откъде да си намериш по-изгодно нова бормашина. Само че, ето ме мен – един баща на дъщеричка на 1.8 месеца. Най-разкошното и мило същество в живота ми! 

Аз, като горд баща, искам тя да е моята принцеса и всичко да ѝ е възможно най-наред... само че това, както знаете, невинаги става по желание. Още от бебе започнаха проблемите със съня, а по лицето имаше едни досадни и очевидно сърбящи петна. Лекарите казаха, че е атопичен дерматит – за първи път чувахме за това! Започна се един лек кошмар вкъщи – бебето се дере от рев, не иска да спи, а за капак – имаше ужасни колики и рефлукс! А и този дерматит по бузите... можете да си представите, че гледката не беше много идилична. От бебешката кошарка ни гледаше някакъв малък, зачервен звяр, който нонстоп повръща и реве. Ужас!

Един ден отмених жена ми в разходката и докато се мотаех по детската площадка и говорех с нея по телефона, обсъждайки поредната нощ, в която не сме спали, ме спря една от жените, чиито деца играеха там. Точно бях завършил разговора със съпругата ми, казвайки ѝ, малко раздразнено - „Е все така ли ще е до 3-та година, това не се издържа!!“, когато жената ме приближи. Извини се, че е подочула какво си говорим, и ми каза, че е лекар – и че е слушала и виждала много подобни истории. Това не ме успокои особено – много хора, които не могат да си решат проблема с ревящите деца и атопичния им дерматит. Супер, какво по-хубаво!

Thinkstock
Снимка: Thinkstock


Тя обаче успя да пребори скептицизма ми и ми каза, че отскоро работи с нов пробиотичен продукт – Омнибиотик Панда, и се закле, че това е решило проблема при много нейни пациенти. Така или иначе вече нямаше какво да губя – на връщане го взех от аптеката и започнахме да го даваме още същата вечер, директно в млякото. Бях истински подозрителен, както вероятно се сещате – само че, истината е, че това нещо наистина работи. 

Още след първите дози детето се успокои, червенината по бузите избледня и най-важното – дъщеря ми започна да спи. И ние - също!! Какво облекчение, дори не мога да ви го опиша. Впоследствие разбрах, че други наши приятели са открили продукта по-рано и при тях е имал същия ефект - по някаква причина просто не ни бяха разказали за него, но сега често ни се случва, когато се съберем с децата, да се кълнем във вечна любов към тази магическа мечка панда. 

Няма да изпадам в повече лирически отклонения, защото, както казах и в началото – аз съм просто един татко в света на майките... Но съм толкова щастлив, че вече имам здрава и щастлива дъщеря, че нямаше как да не се похваля пред всички вас!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти