Прогнозата за времето: ще има ли сняг на Коледа?

Практически сигурно е, че сняг за Коледа в България няма да има, заяви в „Събуди се” климатологът проф. Георги Рачев.

„Преди три дни всички предвиждахме студена Коледа. Трогателно, като на партийно събрание бяхме съгласни, че големият звяр от изток, голямата сибирска мечка ще нахлуе тук със студа. Оказа се, че тя само ще ни перне с опашката във вторник и сряда и ще остане далеч в Сибир”, посочи той.  

Последните прогнози сочат затопляне около Бъдни вечер и Коледа с поносими дневни температури. 

Коледните рецепти на Катето Евро

Започналото през почивните дни застудяване ще продължи заради нахлуващ от север студен въздух. В събота облачността ще е преобладаващо значителна, но в хода на деня ще има разкъсвания, с по-голяма вероятност в северната половина на страната. Валежите ще са предимно от сняг - в планините, в Предбалкана, високите полета на Западна България и на места в Североизтока.

Ветровито и студено време. Температурите в топлата част на денонощието ще са в интервала от 1 до около 5-6 градуса. В планините – между минус 4 и минус 10 градуса.

Още в събота следобед валежите навсякъде ще намаляват и ще спират с разкъсване на облачността. Така в неделя сутринта ще е особено мразовито с температури до минус 10 градуса в безоблачните райони. В светлата част на деня ще остане студено с температури от нула до 5-6 градуса.

Какво ще ни донесе всеки един месец на 2022-ра

Снежен циклон с център над Европейска Русия носи студено време и в началото на Коледната седмица. В понеделник нахлуването на студ от север ще продължи. Очакват се мощни пориви на леден вятър в западната половина на страната. Ще има валежи от сняг, но те ще са незначителни в равнинната част на страната. 

Студът около Коледа ще достигне своята кулминация още вторник-сряда в часовете сутрин с температури в някои западни райони с ясно време до минус 13 - минус 14 градуса.

годишен 2022
Снимка: iStock/Edna.bg

Прочетете какво още ви очаква през новата 2022-ра:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти