Тази година за Коледа искам само спокойствие и няколко простички неща

коледа зима уют двойка
Снимка: Thinkstock

Вяра Иванова

Скъпи Дядо Коледа,

вече съм голямо момиче и мога да си купя сама всичко онова, което искам. Нали се сещаш, говоря за материалното, за онова преходното, с което никой не си тръгва от този свят.

Знаеш ли какво е най-голямото ми коледно желание тази година? Обзалагам се, че никога няма да познаеш, защото може би не съм в списъка ти с послушните. Но все пак ще ти споделя - искам да ми е топло и спокойно на душата.

Защото празниците могат да бъдат коварни и изнервящи, и пълни с молове, шарени торбички, кредитни карти, Марая Кери, китайски украси, алкохол менте, блестящи рокли и фалшиви усмивки на измамно радостни снимки.

коледа зима уют двойка
Снимка: Thinkstock

Ето защо за тази Коледа искам просто да ми е топло на краката и на душата. Да ухае на мандарини, да се съберем всички заедно, да ядем баклавата на баба, да гледаме онези брутално изтъркани коледни филми, да прочета нова книга, да имам време да ми е спокойно, да бъда в мир със себе си.

Коледа е константа. Тя ще дойде и ще мине, и догодина ще дойде пак. Празници винаги ще има, както и причини да бъдем добри… стига да го искаме. Но не винаги можем да усетим онова спокойствие и онази топлина, от която се нуждаем.

коледа зима уют двойка
Снимка: Thinkstock

Ето защо за тази Коледа пожелавам на себе си и на всички само това - наистина спокойни и уютни празници, изпълнени с всички онези простички и банални неща, които всъщност имат най-голямо значение.

Бъдете с любимите си хора, оставете за малко смартфоните и всички проблеми и просто се насладете на хубавата храна, заслужената почивка и приятната компания - ето тогава идва истинското коледно чудо!

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти