Застраховка за пластични операции

Застраховка за пластични операции
Снимка: Thinkstock

Жените винаги са били готови на големи жертви в името на красотата. В последните години все по-популярни стават различните видове пластична хирургия.

Дамите, а и не малък процент от господата, лягат под скалпела, за да променят какво ли не по тялото си – очи, уши, нос, уста, брадичка, гърди, бедра, седалище, крака и т.н.

Корекциите по тялото и лицето отдавна не са нещо впечатляващо или учудващо, даже се приемат за нормални.

Сега Британската асоциация на пластичните хирурзи е решила да въведе възможност да застраховате резултата от интервенцията. Това предаде Dailymail.co.uk.

Сега вече, ако пациентът си постави имплантанти в част от тялото и сключи застраховка, ще може да получи безплатно лечение и обезщетение, ако тялото му не реагира положително на интервенцията, появят се сериозни дефекти или други медицински проблеми.

Най-честият проблем е капсулната контрактура.

Тя се появява при една от десет жени, подложили се на операция за увеличаване на бюста.

Капсулната контрактура може да се развие скоро след операцията или години по-късно, може да е симетрична, асиметрична или унилатерална.

Контрактурата не представлява здравен риск, с изключение на възможно повлияване на мамографията или необходимост от последваща операция.

Най-добрите резултати при имплантиране на гръдни протези са тези, при които гърдата запазва мекотата си до степен имплантът да не се усеща.

При образуването на капсулната контрактура обаче може да се наложи повторна пластична интервенция, която се заплаща от пациентите.

Застраховките ще помагат точно в тези и подобни неприятно ситуации.

Те ще обхващат период до две години след манипулацията.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент