Защо шампоанът е загуба на пари?

Защо шампоанът е загуба на пари?
Снимка: Thinkstock

Когато мием косата си с традиционен шампоан, ние нарушаваме нейните естествени процеси за възстановяване. Така косата се изтощава по-бързо, а скалпът става прекалено сух. Получава се така, че колкото повече козметика използваме в старание да имаме съвършена прическа, толкова повече увреждаме състоянието ѝ.

Стилистът на холивудски знаменитости Чаз Дийн от дълго време забелязва този проблем при свои клиенти и без свян констатира, че покупката на шампоани е истинска загуба на пари!

Той започва да експериментира, комбинирайки различни природни съставки – билки и растителни продукти, за които предварително е знаел, че притежават почистващи и хидратиращи свойства върху косата.

В резултат на идеята му се ражда смес, съдържаща глицерин, лайка, розмарин, невен и кора от череша, разредена със съвсем малко вода. Амалгамата доказано измива косата, прави я по-лесна за разресване, придава ѝ блясък и мекота, въпреки че природният продукт не създава абсолютно никаква пяна при нанасяне. Освен това подхранва косъма и скалпа и заздравява изтощените връхчета.

Чаз Дийн започнал да прилага “изобретението” си върху косите на свои клиенти и в ролята на шампоан, и на балсам. Повече от 90% от тях започнали да усещат косата си по-лъскава, по-обемна и въобще по-здрава.

Най-удивителното било, че косата видимо капела по-малко от обичайното и се омазнявала в пъти по-бавно, отколкото при измиване с обикновен шампоан.

Ако и Вие разполагате под ръка с посочените по-горе съставки, бихте могли да пробвате и да се уверите лично в качествата на консистенцията от растения. За пореден път ще се убедите, че козметиката от природата е най-правилното решение, за да запазим красотата завинаги!

Също така може да си припомните как да си направите: домашен шампоан, шампоан против пърхот или бирен шампоан.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти