Билки за здраве

Билки за здраве
Снимка: netinfo

Билките имат различни свойства и затова от дълбоки времена са използвани от хората широко в народната медицина и домакинството.

Ето няколко билки и техните приложения за конкретни здравословни проблеми.

Босилек
Екстрактът от тази билка понижава кръвното налягане и свива кръвоносните съдове. Може да пробвате него, вместо силните лекарства.

Сминдух
Ежедневното поемане на екстракт от семената на тази билка помага на страдащите от диабет да контролират нивото кръвна захар и да се намали инсулиновата резистентност. Също така може да помогне за увеличаването на кърмата. Използвано като подправка е един от нетрадиционните методи за предизвикване на раждане, което означава, че бременните трябва да внимават с приема на тази билка.

Риган

 

Риганът съдържа мощните противогъбични агенти тимол и карвакрол. Билката действа чудесно срещу развиването на често срещаната при кърмачетата гъбична инфекция кандидоза, позната още като млечница. Нужно е само устата на бебето се изплаква с хладка запарка с риган.

Кориандър
Доказано е, че кориандърът се справя чудесно при хранително натравяне. Маслото от тази билка може да се добавя към храната, за да се спре разпространението на чревните микроби.

Градински чай
Той подобрява паметта, помага за по-добра концентрация, а освен това освежава и повдига настроението.

Розмарин

 

Листата на розмарина са с високо съдържание на желязо, съответно действат чудесно срещу умора и анемия. Също така са антиоксидант и предпазват от инсулт и Алцхаймер.

Кардамон
Върши чудесна работа, ако страдате от язва на стомаха. Кардамонът защитава лигавицата на стомаха. Може да го прибавяте без проблем към пикантни ястия.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти