За косата, която обичаме

За косата, която обичаме
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

Няма нищо по-хубаво от здравата, блестяща коса. Всяка дама държи да изглежда добре, а косата е в основата на самочувствието.

Независимо дали сте с къса или дълга коса, боядисана или не, права или на букли, нужно е да се помнят няколко основни принципа в грижата за косата, за да бъде тя здрава и красива.

Първо: откажете се от пресата за коса!
Ежедневното използване на преса и сешоар съсипва неумолимо вашата коса и последиците са дълготрайни. Ограничете ползването на преса до максимум веднъж седмично, като задължително преди да почнете с манипулациите, поставете по дължина на косата кристали или друга субстанция. Пазарът изобилства от продукти, които целят да запазят косата ви от нагорещената преса. Дори и тези продукти обаче не могат да ви спасят от пагубното влияние на така наречената преса за вафлички. Тези "вафли" много отдавна станаха смешни, а не модерни, освен това съсипват корените ви и от там косата расте изтощена.

Второ: не мийте косата си всеки ден
Освен ако не страдате от много мазна и проблемна коса, измиването всеки ден ще изтощи вашата коса. Връхчетата не бива да бъдат лишавани от естествените масла на тялото, защото иначе ще се късат лесно.

Трето: ползвайте ампули или маска за коса
Шампоанът и балсамът са недостатъчни, но вече продукти за професионална грижа не се продават само във фризьорските салони, въпреки че ще ви е най-лесно да си купите от там като се консултирате със фризьорката си.

Четвърто: подстригвайте се редовно
По-добре косата да е по-къса и здрава, отколкото дълга, изтощена и накъсана. По един-два пръста на няколко месеца е добре, а вашият стилист може да ви посъветва най-добре от колко точно подстригване и колко често се нуждаят косите ви. И не забравяйте да не се разсейвате, а да гледате какво прави фризьора и дали не ви взима връхчетата прекалено много.

Пето: внимавайте с домашните маски
Яйцата, майонезата и зехтинът трябва да си останат в хладилника, а не върху косата ни, съветват от Kozmetikata.com и са напълно прави! Всяко овлажняване на косата има някакъв ефект и й помага, но понякога просто "претрупваме" косите си с излишни мазнини и продукти. Освен това молекулите на яйчените белтъци и майонезата са прекалено големи, за да могат да влязат вътре в косъмчетата.

Шесто: не прекалявайте с прическите!
Вързаната на конска опашка или сплетената на плитки коса ще ви докара главоболие, а за ползването на преса се изяснихме по-горе. Освен това различните фиби, шноли и ластици се заплитат в косата ви и заедно с тях сваляте и топка накъсани косми.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти