За винаги здрава и красива коса

За винаги здрава и красива коса
Снимка: Thinkstock

В сезона на празниците е разбираемо старанието на дамите да изглеждат още по-добре. За целта често прибягваме до правенето на различни прически. Независимо дали ще е с преса, маша, ролки, плитки, топиране или пяна, косата често бива третирана, за да стои в желаната от нас форма. Това води неминуемо до нейното изтощаване, накъсване и загуба на блясъка.

За да се предотврати това, е нужно просто да се следват няколко съвета, които ще ви помогнат да поддържате косите си здрави и бляскави.

За лошото състояние на косата не са виновни само недостатъчната грижа, честото изсушаване в съчетание с използването на лакове, гелове и всевъзможни други средства за стилизиране, пресите, но и неправилното хранене.

Именно недостигът на едни или други елементи правят косата да изглежда слаба.
За да възвърнете красотата и здравето ѝ, е необходимо да включите в дневното си меню продукти, богати на витамини А, Е и В. Това помага да подхраните косата отвътре.

Второ, не забравяйте за традиционните рецепти. Най-простото средство, което възвръща блясъка на косата, е отварата от лайка, която може да използвате за изплакване след измиване. Също толкова ефикасни са и отварите от пелин или дъбови кори.

Третото средство за бързо възстановяване на косата след интензивно изтощаване е репейното масло. Въпреки голямото многообразие на средства за грижа, то остава без конкуренция и се използва от много поколения жени.

Когато използвате маслото, нанесете го единствено в корените, като масажирате леко и втривайки в кожата на главата. Не е нужно да го разнасяте по цялата дължина на косъмчетата – това няма да донесе допълнителен ефект и ще затрудни измиването.

Четвърто, не забравяйте за маските!
Домашните рецепти за красота са доказано действащи и актуални. Ако имате време може да възстановите здравето на косата с тяхна помощ.

Лучена маска за коса
1 с.л. мед
1 с.л. шампоан
1 с.л. зехтин
Сок от 1 средно голяма глава лук
1-2 капки глицерин

Смесете всички съставки.

Нанесете в корените на косата за 20-30 минути, измийте с топла вода (най-добре преварена). Маската прилагайте не по-често от веднъж на три седмици.

Маските на различни козметични марки също са добро решение. В тях вече се съдържат съставки, които са необходими, за да е косата гъста, здрава и сияеща. Когато избирате някоя, е добре тя да съдържа споменатите по-горе витамини А, Е и В, също липиди и глицерин.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти