Устни топли, меки и сладки като мед

Устни топли, меки и сладки като мед
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

Кожата на устните е изключително нежна, лесно се разранява и това е валидно както при жените, така и при мъжете. И двата пола трябва да полагат известна доза грижи за устните си, за да бъдат те красиви, изящни и да предизвикват желание да ги нацелуваш.

Основният проблем, известен на всички е, че кожата на устните много лесно се дехидратира. Климатичните промени също оказват влияние. Силното слънце, студ и вятър напукват сериозно устните и ги правят целите в кожички.

За да се избегнете това, е необходимо редовно да използвате вазелин за устни. Подберете продукт на хубава марка, който ви харесва, носете го винаги с вас и не забравяйте да го позлвате. Пазарът изобилства с всякакви мазила на устни, като все по-сериозно застъпват натуралните продукти. Хубаво е гланцът или вазелинът, който ползвате, да не оставя в устата ви лош вкус, тъй като често се случва да попаднат в устната кухина.

За дамите е важно да знаят, че колкото и скъпо червило или гланц да ползват, устните им пак ще изглеждат зле, ако са изсъхнали и напукани. Важно е да се мажат редовно с подходящ балсам и да не бъдат оставяни да се дехидратират и напукват.

Освен това "дъвченето" на устните и късането на кожичките е изключително вреден навик, който задължително трябва да се изкорени. Освен че дава сигнали за нервно разстройство, устата ви ще прилича на рана, която никой не желае да гледа.

Има всякакви безумни съвети за това, как за по-червени и "набъбнали" устни е добре да ги търкате с мека четка за зъби, например, или друго под ръка. Това изобщо не е добър съвет и се равнява на гризането на устните. Кожата там е толкова нежна, че изобщо не бива да бъде раздразвана с каквито и да било четки или подобни.

Устните трябва само да се мажат с балсами, кремове, вазелини или гланцове за устни и да се следи да не стават бели и изсъхнали.

За мъжете е достатъчно просто да използват някакъв вазелин, като не липсват продукти специално за мъже и специално за устни.

Водата взима ключова роля и тук. Добре е да пиете повечко вода, не само защото тя се отразява чудесно на организма ви, но защото така ще намалите дехидратирането на устата и устните. Често се случва, когато не сме пили достатъчно течности да имаме неприятен дъх в устата.

Затова не забравяйте бутилката минерална вода в чантата и подходящия гланц. Може никакъв друг грим да не сложите по лицето си, но устните ви трябва да са естествено красиви и да изглеждат меки и чувствени.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти