Шампанско в маската за коса

Шампанско в маската за коса
Снимка: Thinkstock

Шампанското по традиция се приема като по-изискан алкохол и се свързва с празнични събития и официална обстановка. Все пак, колко хора стоят вечерно време сами вкъщи и пият пенливата течност, докато си боцкат салата и гледат новините.

С шампанско обаче се правят чудесни маски за коса. Вече веднъж сме ви писали за диета, базирана на шампанско, а сега ще ви споделим и идея за маски за коса. Рецептите са предложени от Kozmetikata.com.

Интересно е, че пенливото вино е основен компонент за много ефективни средства за поддържането на здравето на косата и кожата на главата.

Подхранваща маска за изтощена коса
Две с. л. сметана, половин чаена лъжичка масло от пшеничен зародиш, една чаена лъжичка сок от лимон, една супена лъжица шампанско. Всички съставки се смесват и получения състав се нанася върху влажна коса. Оставя се така в продължение на 15 минути и се изплаква с топла вода без шампоан.

Подхранваща маска за суха коса
Необходими са една супена лъжица рициново масло, две супени лъжици от шампанско и едно яйце.
Смесете маслото и шампанското. Отделете жълтъка от белтъка и го добавете в сместа. Разбъркайте добре. Нанесете на косата и увийте главата с кърпа. След 15 минути изплакнете с топла вода без шампоан.

Овлажняваща маска за кожата на главата и косата
Нужни са една краставица, пет листа от киселец, една супена лъжица от обезмаслено кисело мляко, две супени лъжици шампанско.
Краставицата и киселеца се нарязват, а после се пускат в блендер. Добавят се млякото и шампанското. Всичко се смесва до получаването на еднородна смес и се нанася на главата.

Необходимо е с нежни движения маската да се втрие в скалпа. След това покрийте главата с найлонова шапка за баня, а отгоре с кърпа и изчакайте 20 минути. Внимателно измийте главата с топла вода без шампоан.

Балсам за блясък
Ако косата ви е светла, то се нуждаете от шампанско и отвара от лайка.

Ако сте тъмнокоси, то ви е необходимо червено или розово шампанско и отвара от брезови листа с липов цвят или отвара от розови листенца (може и отвара от листа от касис).

Три супени лъжици листенца залейте с три чаши кипяща вода и изчакайте половин час.

След това прецедете и добавете 125 мл. шампанско. И в единия, и в другия случай трябва да използвате балсама след измиване на косата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти