По-млади и красиви с помощта на масаж

По-млади и красиви с помощта на масаж
Снимка: netinfo

Добре известно е, че масажът подобрява цялостното състояние на организма, отпуска мускулите и помага срещу настинка и травми. Освен всичко това, той може и да подмладява!

Масажът на лицето подобрява цвета и еластичността на кожата, кръвообращението и отнема напрежението от мимическите мускули.

Не трябва да се прави на сухо, а с помощта на качествено масло за лице. Ако кожата ви е мазна, измийте след масажа.

По всяко време може да масажирате сами главата си. Сутрин стимулира, вечер успокоява, а движенията трябва да са внимателни, плавни и продължителни според личното ви усещане.

Като начало положете ръце върху лицето, пръсти към челото, обратната страна на китките към брадичката. Задръжте за момент, после много бавно и меко ги притиснете към ушите. По време на движенията си представете, че ръцете привличат като магнит напрежението и по този начин го отстраняват от тялото.

Наклонете глава на една страна и погалете с длани областта на ключицата до брадичката. После повторете същото движение от другата страна. Поглаждайте уверено, за да стимулирате кръвообращението и да тонизирате кожата в района на шията.

Направете масаж с пощипващи движения в областта на брадичката, използвайте палците и показалците. Започнете от брадичката и се насочете към ушите. Пощипванията правете без да издърпвате кожата и да стискате прекалено грубо.

Меко потупвайте в областта под брадичката с обратната страна на дланите, като редувате ръцете. Напрегнете мускулите под брадичката, като държите езика в устата повдигнат към небцето и в същото време изпълнявате това стимулиращо упражнение. С малки кръгови движения и с леки притискания с показалците и средните пръсти поработете над кожата на брадичката и около устата.

Масажирайте кожата от ъгълчетата на устата към ушите. Използвайте едната ръка на всяка буза и ги движете паралелно. След това двете ръце преместете на едната страна на лицето и с поглаждащи движения масажирайте от устата до ухото, като използвате обратната страна на пръстите.

Поглаждайте челото от основата на носа към линията косата. Отначало едната ръка, после другата. Докато масажирате челото, затворете очи, за да се насладите на тези успокоителни движения.

Докато извършвате тези манипулации, може да запалите свещ или арома лампа, да си пуснете любима музика и по този начин да си направите анти-стрес терапия.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти