Парфюм за горещите дни

Парфюм за горещите дни
Снимка: Thinkstock

Много може да се говори и пише за парфюмите, но едно е сигурно - това е любимият аксесоар, който завършва визията на всяка уважаваща себе си дама. 

Всеки има свой любим аромат и ухание, а както добре знаем един парфюм може да се усеща по различен начин на различен тип кожа. Освен това обаче парфюмеристите споделят, че промените в климата също влияят върху ароматите

От Kozmetikata.com дават няколко съвета как да подберем своето ухание за горещите летни дни.

Има няколко лесни правила, които трябва да запомните

Изберете EDT вместо EDP
EDT или тоалетната вода е по-малко концентрирана, отколкото EDP (парфюмерийната вода). В резултат на това тези аромати са по-леки, а също и по-малко оставят следи по тялото, и са по-малко опасни за кожата под въздействието на силното слънце.

Пробвайте на открито
Основният проблем при купуването на аромат в магазините е, че атмосферата там силно се отличава от тази, в която ще използвате уханието в последствие.
Климатиците в магазините работят на пълна мощност и температурата не отговаря на тази отвън през лятото. Затова отначало пробвайте аромата на китката, излезте от магазина повървете на открито, пробвайте го отново и едва тогава вземете решение – подхожда ли ви или не.

Търсете цитрусови нотки, а базата да е дървесна или тревна
По правило, в жегата такива ухания действат превъзходно – освежават и се смесват добре с остатъчните аромати (от душгелове или лакове за коса).
Търсете следните цитрусови нотки – мандарина, лимон, лайм. Дървесната база трябва да съдържа нотки на сандалова дървесина, светла дървесина, подхождат също и тревни или зърнени нотки.

Сърцевинната нотка трябва да е една
Най-подходящите за горещините са аромати, които съдържат в сърцевината си една централна нотка. Става въпрос за това, че високите температури провокират много бързото смесване на различни аромати, от което уханията се деформират и стават нехармонични. Затова идеалното решение е една нотка, която няма с какво да се смеси. Подберете лавандула, ванилия, иланг-иланг или жасмин – тези аромати са по-устойчиви в горещините.

Заложете на твърди парфюми
Въпреки че твърдите парфюми често са представяни от брандовете като зимни, нашият съвет е да им обърнете внимание точно през лятото. Те имат по-тънки композиции, отколкото спиртните аромати, и няма да се уморявате от такива консистенции. Как да си направите сами сух парфюм прочетете тук.

Помощ от приятел
След като сте пробвали нещо в магазина и сте излезли на улицата, попитайте за аромата човека, с който сте в момента. Вашият нос може просто да оцени не дотам обективно уханието след многобройните проби в магазина. След третия аромат обонянието се обърква и затова може да не успеете да усетите интензивността и качеството на уханието, както може да го оцени някой друг.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти