Неустоима по време на ваканция

Неустоима по време на ваканция
Снимка: Thinkstock

Биляна Божилова

През лятото всички сме на ваканционна вълна. Слънце, плаж, море и коктейли е любимата комбинация за фантастична лятна почивка. Идеален период за влюбване на сингъл дамите, а на обвързаните - за романтични мигове с любимия.

Едно е сигурно – с мъж или без, лятната ваканция е точният момент да покажете колко невероятни, красиви и сексапилни жени сте.

Какво е необходимо за съвършенството на Edna жена по време на ваканция?

• Гладка кожа, защитена от слънцето
• Здрава и блестяща коса
• Безупречен, лек грим
• Секси плажен стайлинг

Вече ви дадох няколко идеи за перфектна плажна визия, а сега да стартираме разкрасителната програма отначало:

Как се постига изящна кожа?

Направете си епилация няколко дни преди пътуването. Не я оставяйте за последния ден, за да не излагате раздразнената кожа на слънце.

Епилатор Braun Silk-épil 9

С набор от дизайнерски иновации, Braun Silk-épil 9 осигурява най-прецизните резултати за най-кратко време. С 40% по-широката му глава гарантира, че все повече косъмчета се захващат и премахват с едно движение. Ефектът се засилва от революционната Micro Grip Tweezer технология, която включва по-широки, дълги и дълбоки пинсети. Това е най-ефикасният епилатор за суха употреба или в комбинация с вода. 

В никакъв случай не пренебрегвайте слънцезащитната козметика, за да почернеете по-бързо. Рискувате да изгорите и да се обелите, което е сериозен стрес за кожата и сред водещите фактори за развитие на рак на кожата.

Естествената слънчева самозащита трае не повече от 30 минути (зависи от фототипа), останалото време, прекарано на слънце, трябва да компенсирате с висококачествена слънцезащитна козметика. Дерматолозите препоръчват слънцезащитни средства със слънцезащитен индекс (SPF) минимум 15, дори и на хората с по-тъмна кожа, които изгарят по-трудно. Ето няколко много добри предложения:

Козметика за слънцезащита от Clinique

Продуктите Clinique Sun със система SolarSmartTM осигуряват широкоспектърна защита от вредните UV лъчи с технология 3:1, където UVB защитата е три пъти пропорционална на UVA защитата. Защо е важно това? Съотношението 3:1 осигурява необходимото съдържание на UVA защита в продуктите. Формулирани с технологията SolarSmartTM, която предоставя уникална комбинация от слънцеустойчиви съставки, създадени да помагат на кожата да се предпази от вредата на слънчевите лъчи.

Слънцезащитна козметика от Carroten

Млякото-спрей Family SPF30 има съвременна широкоспектърна защита. Хипоалергенна, недразнеща формула с овлажняващи съставки. Олиото Tattoo Protection SPF 30 пък комбинира натуралния екстракт “драконова кръв” с витамини Α+E, слънчогледово масло и бизаболол, подпомага третирането на чувствителната след татуиране кожа, като защитава здравината на кожата. С луфа, черен орех и екзотични кокосови масла, които помагат да се запази хидролипидния баланс на кожата. С екзотичен кокосов аромат. Усъвършенствана UV защита (SPF30).

Кожа със здравословен загар с Piz Buin

Спреят за незабавен блясък Instant Glow подобрява естествения тен на кожата. Благодарение на деликатните отразяващи светлината перли, този спрей незабавно озарява кожата с красив, нежен златист блясък, който подсилва тена. Осигурява незабавна и ефективна UVA/UVB защита. Бързо попиващата неомазняваща и нелепнеща формула хидратира кожата. Устойчив на намокряне и изпотяване. Този продукт не е автобронзант.

От какви грижи се нуждае косата?

Силните слънчеви лъчи, високите температури и топлият вятър разрушават пигмента и кератина на косъма и го обезводняват. Резултатът е изтощена коса без блясък.

През лятото мийте косата си по-често – през ден. Избягвайте стилизанти и парфюмни спрейове, защото може да доведат до термолиза (топлинно разрушаване на основата на косъма). Използвайте възстановяващи, подхранващи и слънцезащитни продукти, за да поддържате здрава, силна и блестяща коса.

Цялостна грижа за косата от Kerastase Paris

Точно както кожата, състоянието на  косата може да бъде изменено от слънцето. UV лъчите изменят косъма на 3 нива: меланинови пигменти (губят цвета си под въздействието на слънчевите лъчи), кутикула (атакувана e от слънцето и водата) и кортекс (UV лъчите проникват в кортекса и променят косата). Поради тези причини, Керастаз създава първия СС крем за коса. Той е подходящ за всеки тип коса, като има мултифункционално приложение, което означава, че в зависимост от желания резултат, може да бъде нанасян, както на суха, така и на мокра коса.

Възстановяване на косата с Gliss от Schwarzkopf

Възстановяващата грижа за коса Gliss Deep Repair Serum - високо ефективната формула, която възстановява изключително увредената структура на косата само за 1 седмица. Първата грижа със серум от Gliss за възстановяване в дълбочина до 10 слоя на косъма само за 1 седмица. Дарява косата с амино-протеинов серум и регенерира изключително увредената коса. Високо ефективна формула доставя микро активни съставки дълбоко в клетките на косъма. Иновативна технология с амино-протеинов серум прониква в до 10 слоя на косъма.

Мултифункционална грижа за коса от Syoss

Шампоанът, балсамът и маската за коса Syoss Renew 7 за цялостно възстановяване се борят със седемте признака на увредената коса. Сега потребителите могат да разрешат седемте проблема само с една серия - шампоан, балсам и маска. Благодарение на новата микро-активна серин-протеин технология, проблемите, като накъсване на косъма, заплетени краища, загуба на обем, непокорна коса, заплитане и сплъстяване могат да се предотвратят.

Как да превърнем летния грим лек и безупречен?

Забравете за тежкия, задушаващ кожата грим през лятото. Заменете фон дьо тена с лек тониращ крем или основа за изравняване на тена. Нанесете перли или пудра с бронзиращ ефект вместо руж. Използвайте водоустойчива спирала за очи. Защитете устните с балсам с UV филтър, слез което акцентирайте върху тях с коралово, малиново или прасковено червило.

Естествен грим от Chanel

С подобрена формула, комбинацията от грижа за кожата и дълготраен грим CC крем SPF 50 коригира, успокоява, хидратира, защитава и усъвършенства тена. Широкоспектърният слънцезащитен фактор SPF 50 и анти замърсяващите съставки отблъскват UVA-UVB лъчите и предпазват от свободните радикали.

Колекция грим Les Beiges

Лека колекция грим, която подчертава естествената красота. Подобрява тена и озарява кожата. 

Бронзова богиня с изумителната лятна колекция грим Bronze Goddess от Estee Lauder

За да улови сезона на светлината и силата на слънцето, Estée Lauder представя новата лимитирана Bronze Goddess Shimmering Nudes колекция от бронзиращи пудри и желе, кремообразни хайлайтъри, блестяща палитра от осем цвята сенки за очи, бляскави цветове за устни и нокти. Топлотата и светлината на лятото са олицетворени, за да могат да им се наслаждават всички. Потопете се в сезона с тези страхотни, блестящи цветове.

Прочети още:

Авиаторски, кръгли и ярки слънчеви очила за лято 2015

Нискокалорични летни коктейли

Плажна мода за лято 2015

Ефирни макси поли – хит на лято 2015

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти