Как се зароди най-актуалната тенденция в грима и защо няма намерение да си ходи?

грим жена
Снимка: iStock

Ако следите внимателно тенденциите в грима през последните няколко години, сигурно сте забелязали големи промени. Времената, в които гурутата на красотата в YouTube ни учеха как да нанасяме пласт след пласт продукти по кожата си, да контурираме лицето си и да си слагаме блестящи сенки за очи, вече отминаха. Яркото червило и тежката очна линия отстъпиха място на лекия BB крем и прозрачните гланцове за устни, които създават естествена, но в същото време поддържана визия.

Най-актуалната тенденция в грима за 2022 е нещо близо до познатия ни грим “без грим”, но пречупен през призмата на новите социални медии, в които се зароди неговата популярност. Гримът “clean girl” ( прев. “чисто момиче”) се появи и започна да циркулира в TikTok по-рано тази година, след което най-големите звездни започнаха да го прилагат в ежедневните си ритуали за красота и утвърдиха популярността му. 

Модата както при дрехите, така и при грима не се появява от нищото. Промените, които постепенно започват да се случват в гардероба ни и в несесера с гримовете, всъщност честно са в резултат на промени в начина ни на живот и в нагласите на обществото. Така и “clean girl” гримът се в появи в резултат на драстичните промени в начина на живот, наложени ни от коронавирус пандемията. 

Продължителното стоене вкъщи значително намали употребата на грим от дамите и те започнаха да осъзнават, че в грима по-малкото всъщност е повече. „Много жени бяха свикнали изобщо да не носят много грим или, ако има такъв – много малко количество – по време на пандемията и това беше възприето и продължи“, казва пред Grazia Шарлот Найт, основател на козметична компания. 

Гримът “clean girl” се характеризира с едва забележима база, лъскави устни и “стъклено” покритие на кожата. Целта на този грим е кожата да изглежда чиста, поддържана и озарена, а чертите на лицето ни да бъдат деликатно подчетани. При този грим всичко рязко, ярко и натрапчиво е забранено. 

Тази тенденция в грима също така залага много на продуктите. Най-добре е самият грим да носи ползите на козметичните продукти за грижа за кожата. Така гримът не само “маскира”, а също така се грижи за кожата ни. 

По време на пандемията видяхме промяна в поведението на потребителите, тъй като те имаха време да разгледат по-отблизо текущите си навици и да видят какви продукти всъщност имат в арсенала си, ” казва  Найт.

Освен това сме по-малко загрижени за това, което някога сме смятали за несъвършенства, понеже сме свикнали да гледаме естествения вид на лицето си без грим за дълъг период от време. „Тенденцията на матовия грим си замина (засега!) и хората се насочват към приемането на това, което преди би било възприемано като „недостатък“ – обрасли вежди или петънца по кожата, които не са напълно скрити “, добавя Найт.

Популярността на красивия и естествен грим “clean girl” няма да изтлее с края на 2022. Дамите започват да възприемат един нов подход, който смесва грим и грижа за кожата едновременно. Това е прекалено ефективен, бърз и удобен подход, за да бъде забравен така лесно.

Ако все още не сте опитали “clean girl” грима, Найт има важен съвет, който споделя за постигането на тази актуална визия. „Търсете продукти със съставки за грижа за кожата – те ще разкрият вътрешния блясък, както и ще създадат онзи красив вид на стъклена кожа“, казва тя.

А в галерията ни може да видите как да постигнете тази красива грим визия стъпка по стъпка.

Как да постигнем най-актуалната тенденция в грима в 4 лесни стъпки

 

Виж още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти