На мода са русите мъже

Модните експерти смятат, че актьорът Раян Гослинг е основоположникът на "русокосата" мода
Снимка: Getty/Images

Все по-голям става броят на мъжете, които посягат на естествения си цвят коса и изсветляват косите си.

Изглежда, че силният пол се вдъхновява за промяна във външния вид най-вече от известни модели и актьори.

Водещите коафьори и експерти спрягат именно актьорът Раян Гослинг за един от виновниците, вдъхновили нашумялата тенденция.

Според британско изследване, мъжете не просто се опитват да прикрият белите си коси, а всячески се стараят да подражават на младите и известни знаменитости, представители на силния пол.

Все повече от господата стриктно следват модата и копират звезди като Мат Деймън, Брад Пит, Раян Филип, Даниъл Крейг, Матю Макконъхи, Дейвид Бекъм, Оуен Уилсън и Джон Бон Джоуви.

Анализаторите предвиждат, че скоро няма да се наблюдава поскъпване в цените на продуктите за коса за мъже. Дори се очакват големи намаления и по-голям избор на пазара.

Повечето мъже предпочитат сами да боядисват косите си и да експериментират пред огледалото пред това да посещават фризьорски салони.

Според проучването, развиващите се технологии също имат пръст в новата тенденция при мъжете. Това се дължи на факта, че на телефоните ни все по-често се появяват апликации, които ни позволяват да се видим със съвършено различен вид от обикновения.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти