Младостта поскъпва

Битката с годините продължава
Снимка: Thinkstock

"Младостта си отива" се пееше в една българска песен, но както се оказва все повече хора не искат да я "пуснат" от своя живот, според скорошно британско проучване.

Куриозното в случая е, че през последната година жените между 50 и 60 години, пазаруващи подмладяваща козметика на Острова, са се увеличили с над 200%.

Средствата, които харчи една средностатистическа британка от същата възрастова група за подобни продукти годишно, пък са скочили от 120 лири на 255 лири само за последните 12 месеца.

В статистиката влизат и англичанките, наближаващи 80-те, които вече доста по-често купуват козметични средства, заличаващи бръчките, разкриват социологическите данни.

Експертите споделят, че натискът от страна на медиите и обществените норми да изглеждаме още по-добре е една от основните причини за тази все по-масирана борба с белезите на времето.

Мъжете също са основна част от тази експанзия в търсене на младостта, като почти не отстъпват на дамите по пазаруване на антиейдж козметика, се казва в анкетата.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент