Младостта поскъпва

Битката с годините продължава
Снимка: Thinkstock

"Младостта си отива" се пееше в една българска песен, но както се оказва все повече хора не искат да я "пуснат" от своя живот, според скорошно британско проучване.

Куриозното в случая е, че през последната година жените между 50 и 60 години, пазаруващи подмладяваща козметика на Острова, са се увеличили с над 200%.

Средствата, които харчи една средностатистическа британка от същата възрастова група за подобни продукти годишно, пък са скочили от 120 лири на 255 лири само за последните 12 месеца.

В статистиката влизат и англичанките, наближаващи 80-те, които вече доста по-често купуват козметични средства, заличаващи бръчките, разкриват социологическите данни.

Експертите споделят, че натискът от страна на медиите и обществените норми да изглеждаме още по-добре е една от основните причини за тази все по-масирана борба с белезите на времето.

Мъжете също са основна част от тази експанзия в търсене на младостта, като почти не отстъпват на дамите по пазаруване на антиейдж козметика, се казва в анкетата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти