Лятна грижа за безпроблемна кожа

кожа лице лято жена
Снимка: Istock

Лятото е в разгара си и единственото, което можем да направим, е да му се насладим максимално. Освен мечти за безгрижен релакс на плажа обаче, слънчевите лъчи могат да събудят и кожни раздразнения и несъвършенства, а при неподходяща грижа - дори изгаряния и петна. UV лъчите са и сред най-честите виновници за стареене на кожата.

И за да се наслаждавате на едно истински безгрижно лято под слънчевите лъчи, днес ще ви разкрием как да се грижите за кожата си в най-топлия сезон.

Измиване

Подберете продукт, който нежно ще почисти кожата ви, за да я подготви за последващи грижи. Препоръчваме ви да се доверите на формула без сулфати, които изсушават и “изтъняват” естествената защита на епидермиса. Съставки, на които смело може да гласувате доверие, са различните флорални води - розова, лавандулова или пък от лайка.

кожа лице лято жена
Снимка: Istock

Тонизиране

Добре формулираният тоник ще финализира почистването и ще дари кожата ви с ударна доза свежест. Важно е продуктът да не съдържа етилов алкохол, който изсушава, а и засилва компенсаторното производство на себум - кошмар за мазната кожа, особено през лятото! Внимавайте и с киселините - те не са препоръчителни при излагане на слънце. Ако все пак ползвате тоник с такова съдържание, придържайте се към нисък процент бета-хидрокси киселини, като например салицилова, и нанасяйте продукта само вечер, като използвате слънцезащитен продукт с висок фактор през деня.

Подхранване

Горещото време не е оправдание да намалите количеството продукти, които използвате. Серумът е задължителна стъпка към по-красива и млада кожа, а старателното му нанасяне гарантирано ще се отрази чудесно на състоянието на лицето ви. Подберете продукт според нуждите си, например с хиалуронова киселина за хидратация или с пептиди за антиейдж грижа. За сметка на това избягвайте съдържание на ретинол, който прави кожата фоточувствителна и засилва риска от поява на петна.

кожа лице лято жена
Снимка: Istock

Защита

Независимо какъв е тенът ви и дали е естествен или придобит, кожата на лицето ви се нуждае от висока слънцезащита. Фактор 50 не е създаден само за Снежанка, а е ключова грижа в борбата със следите на времето. Защото именно слънчевите лъчи са причинител на фотостареене, което ги прави и враг номер едно на младата кожа.

Нощна грижа

За да елиминирате несъвършенствата и да минимизирате риска от повторната им поява, заложете на продукт с активни съставки, който се бори с тези неприятели, докато вие си почивате. Нощният крем Dermaclarex съдържа внимателно подбрани пептиди и протеини с доказано действие в премахването на тъмни петна от бременност, излагане на слънце и хормонални промени. А за оптимален ефект и пълна защита, той върви “ръка за ръка” с дневен слънцезащитен крем за лице и слънцезащитен крем със SPF 50 от същата серия.

Грижете се за кожата си всеки ден, за да ви се отблагодари тя със свежест и красота. Подбирайте продуктите според сезонните си нужди и не забравяйте, че най-добрият аксесоар на всяко лице е усмивката!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти