Лесни съвети за мързелив грим

Лесни съвети за мързелив грим
Снимка: Thinkstock

Гримирането за някои дами е задължителен ежедневен ритуал, но понякога може да бъде и досадно задължение. 

Не е нужно да отделяте кой знае колко време пред огледалото, за да изглеждате добре, нито пък да използвате всичко налично в козметичното си несесерче. 

Предлагаме ви няколко лесни разкрасяващи трика, които да са ви от полза когато бързате сутрин

1. Няма нужда да мажете цялото лице с фон дьо тен. Просто скрийте тъмните кръгове под очите и някоя пъпчица или петно с помощта на коректор. 

2. Вместо червило, разтъркайте устните с четка за зъби. Това ще ги ексфолира и подобри кръвообращението. След това нанесете само балсам или гланс и ефектът ще е "уау". 

3. Извийте миглите, вместо да използвате спирала. Ако затоплите извивачката за секунда-две със сешоара си, ефектът ще бъде по-дълготраен.

4. Не слагайте сух шампоан сутрин, а го направете преди да си легнете. Така той ще има време да подейства, да абсорбира излишната мазнина по косата и да създаде допълнителен обем.

5. Спешен френски маникюр. Освен ако нямате ръцете на хирург, саморъчно направеният ви френски маникюр винаги изглежда като рисунка на тригодишно, нали? За да постигнете перфектната бяла линия отгоре, просто сложете лепенка в основата на нокътя и боядисайте в бяло горната част. Воала!

6. Сложете малко руж на скулите си, така ще освежите вида си.

7. Ако нямате време за очна линия или сенки, то нанесете фон дьо тен или коректор на клепача, за да изравните цвета на кожата там, подчертайте леко веждите с молив и сложете спирала на миглите. Това ще "отвори" окото.

Прочетете още:

Малки хитрини за обемни мигли

По-плътни устни без ботокс, само с грим

Сенки за всичко

Как да не се състаряваме сами

Как да поправим грешките в ежедневния грим

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти