Криотерапията

Криотерапията
Снимка: Thinkstock

Способността на човешкия организъм да се възражда и подмладява под действието на ниските температури, а именно под въздействието на течния азот, е известен в козметиката под термина "криотерапия".

Криотерапията е козметичен и медицински метод, при който с помощта на ниска температура се постига лечение на някои заболявания или отстраняване на кожни проблеми. Научно доказано е благотворното въздействие на ниските температури върху цялостното състояние на човешкия организъм.

Факт е, че студът има свойството да засили имунитета, да подобри устойчивостта към стрес, да повиши работоспособността и да нормализира работата на ендокринната система.

На всеки се е случвало да изпита облекчение след поставяне на торбичка с лед върху болното място при мускулна болка или нараняване.

Още от древността хората са разбрали, че студът помага при някои болести или наранявания, без да са имали научно обяснение за това.

Най-застъпеното и популярно приложение на криотерапия е при дерматологични проблеми и заболявания. Розацея, акне, отпусната кожа и себорея са част от заболяванията, които се повлияват положително от този метод. В този случай се прилага криомасаж със сняг от въглена киселина и течен азот.

В съвременната медицина се използват няколко основни метода на криотерапията. Сайтът Kozmetikata.bg разкразва подробно за различните видове лечение чрез въздействието на леда.

Криомасаж с течен азот 

Криомасажът е процедура, по време, на която течен азот въздейства на кожата на лицето и шията, като възвръща младостта и красотата й. Тя се прави с помощта на специален спрей апликатор.

След процедурата порите на кожата се свиват, кожата става еластична и гъвкава, а неравностите изчезват почти напълно.

Ако използвате криомасажа в комбинация с другите методи за поддържане и възстановяване на красотата, например с натурална козметика против стареене, то ефектът от процедурата се усилва няколко пъти.

Криоапликация

Много жени и особено млади момичета страдат от всякакви "неканени и нежелани гости" по лицето – изприщвания, възпаления, комедони, пъпки, акне, бенки, папиломи и всевъзможни подобни образувания.

Може да се използва апликатор с подменящи се накрайници, а може да се използва и едно незаменимо устройство – тънка дървена пръчица с памучен тампон, който е добре закрепен в края й.

Върхът й трябва да обхваща максимална зона, на която е необходимо да се въздейства – примерно 1 мм. здрава кожа също трябва да попада в зоната на въздействие на апликацията.

После тампонът се потапя в течния азот, който се съхранява в специален термос и бързо се поставя върху брадавиците. Успеваемост на метода се постига с една или две процедури.

Криотерапия срещу пигментни петна

За тези, които с годините не могат да се преборят с пигментните петна или с луничките, криотерапията предлага забележителни резултати – кожата просто става уникално чиста.

Предимството на криотерапията е в нейната ефективност и сравнително ниска цена. От значение е и липсата на странични ефекти и бързото възстановяване на пациентите.

Макар методът на лечение чрез студ и лед да идва от далечното минало, безспорно пред  него има голямо бъдеще. Тепърва ще се изследват и експериментират нови начини за неговото приложение, които ще помагат на медиците в борбата им за преодоляване на някои заболявания, травми и кожни проблеми. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти