С какво ни помага мицеларната вода

С какво ни помага мицеларната вода
Снимка: Thinkstock

Почистването на кожата оказва решаващо значение за чистотата и красотата ѝ. Осoбено сега след празниците, когато със сигурност сме употребявали повече грим от друг път и по-рядко сме го сваляли след тежка вечер преди да си легнем, е важно да обърнем внимание на кожата си.

Мицеларната вода е идеално решение за почистване на лицето. В последните години мицеларните води са предпочитаните почистващи козметични средства, които изместват тоалетното мляко и тониците.

Едно от предимствата на мицеларните води е пълното и качествено почистване на кожата на лицето в дълбочина, без да е необходимо измиване с вода след употребата им.

Името им идва от мицелите, които се съдържат в тях. Те представляват специални сферички, които се намират във водна среда. При контакт с кожата тези частици имат способността да се отварят и да улавят както всички замърсявания и следи от грим, така и излишната мазнина по кожата.

След ползването на мицеларна вода, кожата остава идеално почистена, освежена и омекотена.

Мицеларната вода е добро средство за почистване дори на най-чувствителния епидермис, защото не съдържа алкохол и други агресивни компоненти и ограничава риска от евентуални алергични реакции до минимум. 

В същото време те почистват кожата в дълбочина и са едно от най-добрите средства за отстраняване на водоустойчив макияж.

Още един плюс на мицеларните води е, че запазват баланса в хидро-липидния слой на кожата и оказват успокояващо, хидратиращо и тонизиращо действие. Специфични съставки, добавени в някои от тях ги правят подходящи при борба с проблеми като розацея, различни видове дерматит, акне, много суха или много мазна кожа и др.

Как да почистваме лицето с мицеларна вода

Добре е да почистите лицето си на два етапа. Първо поставете малко от мицеларната вода върху памучен тампон и отстранете грима и замърсяванията.

След това напоете с нея втори тампон и обтрийте с него лицето - така по кожата ще остане фин бариерен слой от водни молекули и естери на мастните киселини, които ще защитят кожата за по-дълго.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти