Да засилим имунитета на децата

Да засилим имунитета на децата
Снимка: netinfo

Есента идва и ако не искате хлапетата вкъщи да се натръшкат болни и да ви приковат и вас за леглата им, трябва да вземете някои мерки.

За засилване на имунитета на децата наблегнете на плодовете, зеленчуците и меда.

Всяка сутрин правете на малчуганите сок от ръчно изстискани плодове. Старайте се в менюто на децата ви да присъстват повече зеленчуци и топла, готвена, домашна храна.

Сведете до минимум консумирането на вафли, чипсове и всякаква fast food храна. Помнете, че здравето е най-важно и за него не бива да се жалят средства и усилия. Ако децата ви се разболеят, ще загубите много време в обикаляне по доктори и аптеки и даване на пари за лекарства. Най-лошото обаче е, че повечето лекарства и най-вече антибиотиците могат да навредят на организма, защото покрай вредните бактерии, убиват и полезните.

Захарта също е враг на здравето и добрия имунитет, затова не прекалявайте и с нея.

Медът трябва да присъства редовно на масата ви, но се постарайте да намерите хубав, домашен мед и да не купувате този със съмнителни съставки от магазина. Да не забравим и ядките - орехи, бадеми, лешници

Не изнежвайте децата! Ясно е, че няма да пуснете хлапетата да играят полуголи навън, но все пак не прекалявайте с обличането. Важно е кожата да диша. Вечер също обличайте децата само в леки, памучни пижамки, не е нужно да се слагат два ката дрехи.

Движението е важно! Не напразно е казано - здрав дух в здраво тяло, като това важи и за децата ви. Те трябва да се движат и да спортуват. Плуване, бойни изкуства, футбол, тенис, няма значение какво точно, важното е на детето да му хареса и да ходи редовно.

И отново се връщаме на храната. Тайната на доброто здраве се крие в това, което приемаме.

Менюто на децата ви трябва да изобилства от витамини и баланс между белтъчини, мазнини и въглехидрати. Не бива да се поддавате на детските манипулации от сорта на - "няма да ям това, защото е гадно" и "не искам ябълка, а чипс/вафла/зрънчо" и тн. Измислете успешен начин, по който да накарате вашето дете да яде питателна храна и в никакъв случай не вдигайте ръце от него и не позволявайте да се храни с каквото прецени само.

Освен храна за тялото, детето трябва да получава и храна за душата. Стресът спомага за отслабване на имунитета. Старайте се да обръщате повече внимание на малките и то не само по повод училище и домашни.

Подгответе се за зимата с пълна кухня витамини, широка усмивка и вяра, че няма да се предадете пред болестите и лекарствата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти