Козметика с уасаби

Козметика с уасаби
Снимка: Thinkstock

Наистина звучи доста необичайно уасабито да е полезно в козметиката, но то наистина може да върши чудеса. За него ни разказват от Kozmetikata.com.

Първо нека се изясни какво точно е уасаби. То е по-известно като японски хрян и е растение, чийто корен се използва като подправка. Познаваме го като онова лютиво зелено нещо, което допълва сушито и ни кара да подсмърчаме от лютивия му вкус.

Ако се прекали с него, езикът може да изтръпне, а синусите да се отпушат. Именно това растение обаче се отразява чудесно на кожата.

Уасаби е известно със своите антимикробни свойства и е един от най-силните естествени антибактериални агенти с висока концентрация на калий, калций, витамин С и фитохимикали. Използвано по подходящ начин, уасаби укрепва антиоксидантните защитни сили на организма и защитава кожата ни от свободните радикали.

Практичен съвет - добавете уасаби към масажното си олио, така цялото ви тяло ще се възползва от антиоксидантните му свойства.

И още един съвет: направете си домашно уасаби масажно олио.

Ето и рецепта:
80 мл зехтин
80 мл сусамово олио
½ ч.л. уасаби паста
5 капки витамин Е

Смесете зехтина и сусамовото олио. Загрейте ги в огнеупорен съд на котлона, като сместа не трябва да завира или да пуши. Махнете от огъня и добавете уасаби пастата. Използвайте дървена лъжица или шпатула, за да разбъркате сместа добре.

Захлупете я и оставете да се охлади за час. Прибавете витамин Е, разбъркайте отново и домашното ви олио е готово за употреба.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти