Кокосово масло за всичко

Кокосово масло за всичко
Снимка: Thinkstock

За изключителните качества на чистото кокосово масло се знае отдавна.

То освен, че е вкусно и се използва в кулинарията, намира своето широко приложение в парфюмерията и козметиката.

Днес ще ви предоставим няколко варианта за това как можете да използвате кокосовото масло. Идеите са споделени от сайта за здраве от природата Healthimpactnews.com.

Преди да използвате кокосовите продукти, трябва да се уверите, че те наистина са във възможно най-чистия си вид, нямат излишни добавени подобрители, стабилизатори, ароматизатори и т.н.

Вече има редица био магазини, както и възможност за поръчка на био продукти онлайн, така че да намерите чисто кокосово масло не е трудно.

Когато вече го имате под ръка, то трябва да знаете, че то може да се използва почти за всичко.

Върши чудесна работа като балсам за устни. Можете да го нанасяте в краищата на косата си, ако те са силно изтощени, а също така и за приглаждане, когато косата се наелектризира и започне да хвърчи във всички посоки.

Можете да тествате кокосовото масло и като лосион за тяло. Нанася се на сухи зони като колена и лакти, а може да бъде тествано и като крем за преди или след бръснене на краката.

Кокосовото масло се отразява много добре на раздразнена кожа и може да бъде използвано и от кърмещи жени.

Извън козметиката обаче, то може да се използва в кухнята за всичко, за което се сетите – от приготвянето на сладки, през овкусяването на салати до консумирането му в чист вид. Само не трябва да се прекалява с количеството.

Миранда Кър сподели, че половин-един час преди всяко хранене хапва по една супена лъжица кокосово масло. Това помага за намаляване на апетита и здравословно отслабване.

Кокосът съдържа редица полезни вещества и се приема като супер храна. Така че независимо дали ще го консумирате чист или ще го използвате в домашната козметика, няма да сбъркате.

Единственото условие е да не сте алергични към него и да не прекалявате с количествата. Всичко в прекалено голяма доза може да се отрази негативно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти