Козметика за есента - балсам за устни

Козметика за есента - балсам за устни
Снимка: netinfo

Със застудяването на времето, кожата ни изисква различен вид грижа.

Студът, вятърът и есенното време като цяло ще изсушат и напукат до кръв нежната кожа на устните ви. Затова вземете мерки докато е време. 

Балсамът за устни трябва да дойде преди червилото или гланца. Ако устните ви са напукани и разранени, колкото и да ви е хубав глосът, няма да помогне на кожата да се заздрави и да изглежда добре.

Подберете балсам за устни, който да отговаря на нуждите ви. Той не трябва да оставя неприятен вкус в устата, да попива добре в кожата, но и да поддържа ефекта си за по-дълъг период от време, а не да трябва да се мажете през половин час.

Добре е и ако изкуствените оцветители са по-малко, а съставките - възможно по-натурални и изчистени от химически примеси. Ако устните ви се разраняват често, набавете си балсам със зелен чай.

Може да пробвате да си забъркате балсам в домашни условия. Не е особено трудно и поне ще знаете какво точно съдържа вашата козметика.

Препоръчаме ви следната лесна рецепта за балсам.

Необходими продукти:
- по една чаена лъжичка от следните масла - шея или арган, кокос, бадем и палмово масло (може да добавете и малко какаово масло за по-приятен аромат и вкус на балсама)
- 2-3 капки етерично масло по избор
- няколко капки витамин Е (от ампула, например)
- половин чаена лъжичка пчелен восък

Смесете всичко и сложете да се разтопи на водна баня. След това изсипете в малък контейнер (може да ползвате кутийката на вече свършил крем за лице, като я почистите добре)

Изчакайте сместа да изстине и нанесете с върха на показалеца на устните си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти