Създадено за

Кой е новият еликсир на младостта, който ще те върне назад във времето?

жени кожа красота
Снимка: iStock

Познато ли ви е усещането да видите ваши стари снимки и да ви обземе онова депресиращо чувство, което носи мисълта, че сте остарели? Това е едно от нещата, които осъзнаваме най-трудно. За съжаление видът на тялото невинаги съответства с начина, по който се чувства душата. Вие може да се усещате като на 20 и все още да сте готови да покорите света (което е чудесно, поздравления!), но бръчките по лицето ви и отпуснатата кожа мислят другояче. 

А ако ви кажем, че можете да завъртите назад стрелките на часовника и да започнете да изглеждате така, както се чувствате? Въпреки че звучи нереалистично, уверяваме ви, че е напълно възможно и че нямаме предвид нищо, включващо хирургични интервенции. 

На едно много интересно и полезно събитие в края на март дерматолозите д-р Стиляна Трендафилова, д-р Десислава Лекова, д-р Камелия Присадашка и д-р Мариела Клаклова (трайнъри на Sculptra и Restylane за България) и Елана Бюти (официален представител на оригиналния колагенов биостимулатор Sculptra и дермални филъри Restylane) обясняват подробно какво представлява една естетична процедура, която тепърва започва да навлиза в България и може напълно да промени начина, по който се чувстваме в кожата си. 

Това е оригиналният и уникален инжекционен колагенов биостимулатор Sculptra, направен от биоразградимото вещество полимлечна киселина (PLLA) – напълно абсорбируем полимер, който действа дълбоко в кожата, за да подобри нейната вътрешна структура. Клинично доказано е, че увеличава колаген тип 1 с 66,5%. 

Процедурата Sculptra представлява инжекционно третиране, което активира способността на кожата да произвежда нов, свеж колаген. Третирането на кожата с този метод работи по различен начин от традиционните хиалуронови филъри. Това е уникален продукт, който действа като биоактиватор и мощен колагенен стимулатор.

Характерно за него е, че не запълва пространството под кожата със собствен обем, а стимулира тялото да произвежда опорна структура от колагенови фибри, която възстановява загубения обем и стяга отпуснатата кожа. Освен това процедурата позволява на тъканите  да се възобновят по естествен начин.

Предполагаме осъзнавате какво означава това? Sculptra не е колагенов филър, а просто "подтиква" кожата ни да произвежда повече колаген и един вид сама да се подмладява. Какво по-хубаво от това?

Както знаете, именно колагенът е отговорен за еластичността на кожата и съответно, нейния младежки вид. Той е силен, фиброзен протеин, който се намира в нашите тела. Освен в костите, мускулите и сухожилията, се среща и в средния слой на кожата.

Цели 75% от кожата ни се състоят от колаген. Лошата новина е, че колкото повече остаряваме, толкова по-малко колаген произвеждат телата ни. Това прави кожата по-тънка, увиснала и допринася за формирането на бръчки.

Един от най-ясните признаци за остаряването открива тестът с ощипване на кожата – ако след ощипването кожата не възстановява веднага предишния си гладък вид, то тя е загубила от своята еластичност, казват д-р Трендафилова и д-р Лекова.

Там, където производството на колаген е нарушено, се намесва Sculptra. Ето няколко много важни неща, които трябва да знаете за процедурата и за нейната ефикасност и надеждност:

- Sculptra е одобрен от CE през 1999 г. за естетична употреба на Европейския пазар

- Одобрен е от Агенция за контрол на храните и лекарствата на САЩ (FDA), като единственият PLLA инжекционен продукт

- Одобрен за употреба в над 40 държави

- Позволява използване на лидокаин за подобряване на комфорта при инжектиране

- Лесно 2-минутно разтваряне в 2 стъпки, което позволява незабавна употреба

Както вече разбтахте, здравословното снабдяване с колаген е тайната за младежкия вида на кожата. Ето защо има толкова голям фокус върху колагена в света на естетиката и защо колагенът се счита за ключов за обновяването на кожата.

Затова, недейте да гледате тъжно изражението си в огледалото, преследвайки спомени от миналото, а върнете на кожата си това, което ѝ липсва.

 

Д-р Присадашка: С добре подбрани процедури удължаваме младостта на лицето

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти