Кои са най-скъпите парфюми в света

Лилия Огнянова

Благоуханията още от дълбока древност са били белег на благосъстояние и разкош.

Не само дамите, но и господата са се стремяли да ухаят колкото се може по-добре. Затова и парфюмерийната индустрия се развива наравно с цивилизацията и не изостава в нито един момент.

Различните миризми са способни да ни накарат да се почувстваме по-щастливи, да ни припомнят приятни спомени, както и да ни подействат зле, като замят главата и объркат сетивата.

Предлагаме ви кратка класация с едни от най-скъпите парфюми към днешна дата в света.

Michel Morsetti създава през 1954 г. Caron Poivre – 1000 долара унция.

Този парфюм комбинира пикантни върхови нотки, богато флорално сърце и дървесна база. Бутилката е от чист кристал, инкрустиран с бяло злато. Уханието е силно, дори агресивно.

Maurice Roucel е творецът на Hermes 24 – уникален аромат, създаден едва в 1000 бройки. Този парфюм е специално създаден за жените, които обичта лукса. Доказва го и цената му – 1500 долара за унция.

Парфюмът е лек и флорален, но има изключително дълготраен ефект. Базата на уханието му е изградена от иланг-иланг, жасмин, ирис, ванилия, амбра и портокалови цветчета.

Clive Christian 1 заслужава да се включи в класацията със своите 2150 долара за унция.

Бутилката е направбена от ръзно изработен кристал и има малък диамант. Ароматът съчетава бергамот, лайм, кардамон, перуника, сандалово дърво, ванилия и иланг-иланг.

Baccarat Les larmes Sacrees de Thebe (в превод – "Свещените сълзи на Тива) струва 6800 долара за унция. Създаден от Christine Nagel, парфюмът е симфония от смирна, тамян, кехлибар, жасмин, здравец, иланг-иланг, кардамон, мирта, сандалово дърво, босилек и мускус.

Шишенцата му са изключително малки – предлагат една четвърт унция течност и ако имате няколко хиляди излишни, можете да си го купите от Harrods в Лондон.

Кой е най-скъпият парфюм и на какво точно ухае той можете да разберете от видеото по-горе wink

Прочетете още:

Модерните аромати на 2016-а

6-те аромата на изяществото и женствеността

Какво да направите, ако прекалите с парфюма

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти