Как можем да променим очите си с магията на грима

Окото – наричат го прозорец към душата, защото често в очите на човек можем да прочетем неговия вътрешен свят. Погледът ни издава емоции и моментни състояния, а с магията на грима можем да променим формата му, знаете ли?

Но как едното око може да изглежда по-голямо или по-малко, в зависимост от това какво искаме да постигнем и то само с мъничко грим?

Новото видео от канала Natali's Beauty във Vbox7.com ни дава правилните стъпки. А именно:

Ако искате очите ви да изглеждат оптически по-големи:

Един от основните трикове за оптическото уголемяване на окото е още при самото поставяне на сенките по горния клепач. Ако искате окото ви да изглежда оптически по-голямо, поставяйте 1-2 тона по-тъмен цвят в сгъвката на клепача та дори малко над него, с което ще дефинирате окото. Преливайте внимателно с пухкава четка. След това в центъра на клепача поставете светъл цвят. Така окото ще направите окото да изглежда много по-голямо.

Снимка: Thinkstock

Освен това, поставете с до 2 тона по-тъмен цвят по долния клепач като тук е много важно да прелеете цветът добре и да го слеете със сянката по горния клепач. Така изрисувате погледа си и визуално окото ще изглежда по-голямо, свързвайки двата цвята.

Един особено полезен трик е с молива за очи. Поставете светъл телесен цвят във вътрешността на окото, което ще отвори погледа допълнително.

Особено важна роля играе и спиралата за мигли. Ако искате очите ви да изглеждат големи, трябва да поставите спиралата със зигзагообразни движения в посока нагоре. По този начин всяка мигличка ще бъде разделена, миглите ще изглеждат дълги и обемни, освен това ще отварят погледа. За още по-големи очи поставете спирала и по долните мигли.

И за финал – поставете озарител във вътрешното ъгълче на окото. Така то ще изпъкне допълнително, погледът ще изглежда свеж и закачлив.

Снимка: Thinkstock

Ако искате очите ви да изглеждат оптически по-малки:

Ако имате огромни очи и искате да балансирате чертите на лицето си, поставяйте тъмен цвят по целия клепач до сгъвката.Тъмната сянка ще смали окото и то ще изглежда по-малко, отколкото е.

Ако поставите светъл цвят подолния клепач пък ще минимализирате погледа и никак няма да акцентирате върху него.

Снимка: netinfo

За по-малко око поставете черен молив във вътрешността на окото и не преливайте към миглите.

А ако поставите само 1 слой спирала и то по диагонал, ще скъсите миглите и това ще притвори илюзорно очите ви.

И за фгинал - ако поставите тъмен продукт във вътрешното ъгълче – окото ви ще изглежда много по-малко.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти