Как да се гримираме като иконичната Мерилин Монро

Преди време легендарната холивудска актриса Мерилин Монро бе призната за най-великата блондинка на всички времена. Най-популярният секс символ за 50-те е вдъхновение за редица жени и до днес.

Блясък по клепача, сластно притворен поглед и широка усмивка, изрисувана с ярко вечерно червило – как се постига подобна визия – показва новото видео от канала Natali's Beauty.

Мерилин Монро винаги е харесвала светлата си кожа и е избягвала слънчевите бани. Затова нанасяме фон дьо тен в цвета на нашето лице и отгоре запечатваме с пудра – без излишно бронзиране. Все пак е поставяла малко продукт за контуриране и подсилване на скулите.

Снимка: netinfo

По повечето снимки си личи как е използвала тъмночервен и кафяв руж в основата на челото, преминавайки през слепоочието и достигайки до бузите. Същия нюанс забелязваме и от двете страни на очите – точно между веждата и сгъвката на клепача.

Веждите на Мерилин не са твърде тъмни на фона на русата й коса, със силно изразена чупка и без никакво попълване във вътрешния им край – добре сресани, в посока нагоре. Интересното е, че според някои специалисти гримьори всъщност Монро никога не е използвала черна очна линия. Тя е нанасяла черен или кафяв молив, или сенки, в тези цветове с помощта на плоска четка.

Ето защо очната й линия не изглежда никога силно дефинирана, а малко по-мека. Първо попълваме със средно дебела линия пространството около миглите от вътрешното ъгълче на окото до самия му край. След това правим лека чупка във външния ъгъл, но не съединяваме отгоре и не я уплътняваме. Във външния ъгъл на долния клепач пък изрисуваме права линия, която прави окото сякаш по-голямо и издължено едновременно.

Снимка: netinfo

И за да дефинираме още повече сгъвката на клепача, поставяме с пухкава четка с 1-2 тона по-тъмна от естествения цвят на кожата ни сянка. Завършваме с няколко слоя спирала по горните и долните мигли. И във външните ъгълчета на очите поставяме половинки мигли, за да издължи допълнително оптически окото.

Завършваме със златистоперлен цвят по скулите, нослето и под веждата.

Време е и за прословутото червено червило. Първо много внимателно покриваме устните си с остатък от фон дьо тена по бюти блендера, за да имаме добре изравнена основа за рисуване, а после очертаваме устните с молив и запълваме със смесица между два цвята червено до постигане на онзи дълбок нюанс. Завършваме с един слой глос.

И сега финалният щрих, с който поставяме и точка – една малка, но емблематична бенка на Монро – в тъмнокафяв цвят, за да изглежда максимално реалистична.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти