Как да открием скритите в кожата ни проблеми

Как да открием скритите в кожата ни проблеми
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Красотата се крие в здравето, факт.

Когато става въпрос за кожата на лицето ни, колкото и фон дьо тен, руж, сенки и спирала за мигли да използваме, ако кожата не е чиста и здрава, няма как да изглеждаме добре.

Давали сме ви много и различни съвети за това как да се грижите за епидермиса, как да го подхранвате, почиствате, подмладявате и т.н.

Как обаче да получим пълна информация за кожата си? Например, хидратирана ли е достатъчно, дават ли резултат всички кремове и почистващи субстанции, които ползваме? Или заплашени ли сме от появата на така наречените капилярни звезди и пигментни петна.

Колкото и да се взираме в огледалото, няма да намерим отговор на тези въпроси.

Иновативна американска технология обаче обещава да даде пълна информация за епидермиса. Става въпрос за скенер диагностика, която представя 3D модел на кожата.

Процедурата е елементарна. Чрез светлинен лъч лицето се "светва" два пъти, като по този начин прави две последователни лицеви изображения, които изобразяват дълбоките слоеве на кожата. Това не облъчва тялото и е подходящо дори за бременни.

След това дерматологът, извършващ процедурата, представя на пациента пет 3D модела на кожата му.
Всеки един от тях разглежда степента на хидратация, капилярната мрежа, състоянието на порите, вероятността от поява на пигментации и степента на набръчкване на епидермиса.

Или казано с малко повече подробности - скенер диагностиката разкрива скрити пигментации, които не са видими с просто око и показва съдовата компонента – тоест дали имаме разширени кръвоносни съдове в дълбочина.

Освен това дава информация как е хидратирана кожата по зони, което се определя от количеството на хиалуроновата киселина и дали имаме ли разширени пори.

Апаратът прави и модел на текстурата на кожата и бръчките, като ни показва как изглежда колагено-еластиновата мрежа.

"Трябва да се има предвид обаче, че скенерът не лекува, той само диагностицира проблема и позволява на лекаря да бъде прецизен и точен в препоръките и лечението."  - уточнява д-р Божинова.

Изследването е безвредно, напълно безболезнено и отнема между 20 и 30 минути.

Що се отнася до това как се извършва самият тест, то пациентът поставя брадичката си върху специално пригодена стойка и си затваря очите. Тъй като апаратът не уврежда зрението, не са необходими предпазни очила.

Системата сканира кожата, за отрицателно време софтуерът обработва информацията и можете нагледно да видите 3D моделите на кожата си.

След това лекарят ви разяснява подробно получените резултати, отговаря на въпроси и при желание от ваша страна ви изготвя и препоръчва план за лечение или за превенция.  

Фото документацията, която остава след изследването е доказателство за първичното състояние на кожата и тя стои в личното компютърно досие на всеки пациент.

Така след време, той може да проследи лично дали състоянието му се е подобрило или влошило. Достатъчно е отново да си направи теста.

Уредът за скенер диагностика за момента е достъпен само в клиниката за естетична медицина Jewel skin.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти