Как да не се състаряваме сами

Как да не се състаряваме сами
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Няма жена, която да не се притеснява поне малко от това как годините се отразяват върху лицето ѝ.

Има и такива, които буквално се вманиачават по темата с криенето на бръчки и години от лицето. Това понякога води до отрицателен, отколкото положителен ефект.

Ето и някои от основните грешки, които да не допускате.

Като начало – не прекалявайте с грима. Той ще направи лицето да изглежда неестествено и дори да го състари.

Избягвайте ползването на пудра. С годините кожата губи еластичността си и става по-суха. Пудрата само ще подчертае това. За предпочитане е да ползвате BB или CC крем, вместо фон дьо тен.

Те имат по-лека текстура и стоят като цяло по-добре върху кожата, отколкото фон дьо тенът, който може да „натежи“ и да се събере в бръчките, като ги направи още по-видими.

Избягвайте силният руж и като цяло прекалено тъмните цветове сенки, молив и червило. Заложете на розовите и по-светли червени нюанси, на златисти отблясъци и в никакъв случай не слагайте дебела очна линия.

Това само ще ви направи да изглеждате по-строги. Бръчки не се крият с няколко пласта грим в силен цвят, а чрез създаването на младежко излъчване.

Гланцове за устни, светли сенки с лек, лъскав оттенък, съвсем тънка очна линия или молив, хубави изразителни мигли, свеж цвят на бузите – всичко това помага за по-свежата визия на лицето.

Бретонът е добър вариант, за да се скрият мимическите бръчки на челото. Също така косата не трябва да е нито гарваново черна, нито бяло руса. Това само ще ви състари излишно.

Колкото по-натурален е цветът, толкова по-добре, а кичурите в няколко тона по-светъл цвят дават допълнителен бонус към младежката визия.

И помнете – това, което изглежда добре върху 20-годишно лице, не означава, че ще работи и при вас. Затова забравете за броката, спиралата за мигли в лилаво, синьо или розово, а червилото в по-светъл тон от кожата на лицето е забранено за всички възрастови групи.

Това е моден тренд, който от години насам не е актуален и няма да ви донесе нищо по-различно от това да изглеждате като болни.

Бъдете стилни и се чувствайте добре в кожата си, независимо от броя свещичките върху тортата, това е най-сигурната рецепта за безупречен външен вид.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти