Нови козметични мантри

Най-малката дъщеря на Мик Джагър - Джорджия Мей Джагър е момичето на "Rimmel London", което смело застава зад естественото излъчване
Снимка: Rimmel London

Кристина Гочева

Напоследък все по-често чуваме абревиатурата ББ, но не само заради политическата криза, а и за разлика от неуспешните опити на политиците, съкращението от първите букви на Blemish Balm или Beauty Balm (балсам против несъвършенства или балсам за красота) ще изпълни дадените обещания за равномерен тен, защита и хидратация към кожата на лицето.

Когато ме попитат, що за козметичен продукт е BB кремът, без да се замисля отговарям, че това е максимално тунингован тониращ крем, но това е само част от истината за новото козметично чудо, което макар създадено от немски дерматолог, привзехме обратно с обновена формула от изконната мания за порцеланов тен на азиатките.  

ВВ кремовете преживяват истински триумф, след като успяха да напуснат лабораториите и да се превърнат от средства, които предпазват и стимулират регенерирането на кожата след оперативни и лазерни манипулация, в бърз и ефективен задължителен елемент от ритуала за красота на съвремието.

Мултифункционалната им формула покрива  изискванията от дневни грижи за кожата и дава здрав, естествен и красив тен на лицето. BB кремовете могат да бъдат използвани като добра основа за грим или самостоятелно, ако предпочитате по-леко и прозрачно покритие.

Вече и в България има достатъчно голям брой BB кремове, сред които да изберете този, който ще отговори на персоналните ви изисквания.

Кремът "Match Perfection BB Cream" на "Rimmel London" събира девет важни характеристики в един продукт - покрива кожата като основа, заключва влагата в нея, минимализира порите, прикрива несъвършенствата, осигурява напълно гладко покритие, матира, предпазва от слънцето със защитен фактор SPF 25 и дарява свеж вид.

Благодарение на перфектния баланс между прозрачност, блясък, съвършенство и трайност, "Diorskin Nude BB Creme" на "Dior" обединява грижата за кожата и грима в свеж, розов оттенък с активни съставки от естествен произход и антиоксидантен комплекс от три вида чай – за подсилване в дълбочина и регенерация.

Експертите от "Biotherm" възлагат на "Aquasource BB Cream" дълготрайна и дълбока хидратация в петте слоя на кожата, равен и естествен тен, незабавна корекция на несъвършенствата, червенината и издайническите признаци на умора с дискретно покритие и надеждна защита (SPF 15) от ежедневните UV лъчи.

BB кремът с лека текстура и нежен аромат от новата серия на "Decleor" - "Hydra Floral" позволява на кожата да диша, подобрява структурата й, има 24-часов хидратиращ ефект, озарява и изглажда тена чрез минерални пигменти, коригира несъвършенствата с етерично масло от грейпфрут и защитава от UVA/UVB лъчи с SPF 15.

От "Estee Lauder" са разработили "Day Wear B·B Creme SPF 35" с висок слънцезащитен фактор, мощна антиоксидантна защита и лека формула, която осигурява равномерен тен и здрав вид на кожата с ефективна хидратация, без мазнини.

Първият BB крем "Hydreane" на "La Roche-Posay" с термална вода утолява жаждата на чувствителната кожа за 12 часа, успокоява, укрепва и предпазва с UV защита (SPF 20), като изравнява тена и придава сияен вид.

"Miracle Skin Perfector BB cream" от "Garnier" насочва действието си срещу неравния сивкав тен и признаците на стареене, като редуцира видимите бръчици, oвлажнява кожата и се превръща в подходящата основа за грим с UVA/UVB защита.

"Ideal flawless BB Skin loving Beauty Balm SPF15" от "Аvon" ви приканва да последвате последните тенденции в грима с разкрасяващия тониращ балсам. Леката формула съдържа витамин Е и минерали, изравнява тена, хидратира кожата и видимо намалява червенината.

"BB·Cream" на немския козметичен концерн "Nivea" e oбогатен с минерали, провитамин B5 и лек фон дьо тен нюанс, който предпазва кожата с UV защита (SPF 10) и й придава лек изкуствен загар, а хидратиращите съставки подчертават сияйния вид на лицето.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти