Идея за романтична лятна прическа - небрежни вълни с маша

Лесна, бърза, красива и същевременно небрежна лятна прическа? В новото си видео Наталия от Natali’s Beauty показва стъпките към една точно такава супер популярна в социалните мрежи прическа, която всяка от вас може да си направи сама – единственото, което ви е необходимо са маша или преса за коса.

Първото нещо, което трябва да направите, е да напръскате косата си със спрей за топлинна защита. Направете го на разстояние 2 педи, после разрешете добре косата, за да проникне спреят навсякъде. След това разделете косата си на сектори, за да ви е по-лесно да я навиете и да имате контрол върху отделните кичури.

Нужна ви е маша с по-голям диаметър - 38 мм или преса за изправяне. Захващаме кичур с пресата и завъртаме в една посока. След това следващия съседен кичур въртим в обратната посока – когато буклите са в различни посоки, създават усещането за по-разхвърляна, обемна и плътна едновременно с това текстура. Когато част от косата е навита, пръснете малко лак за коса, за да фиксирате буклите да бъдат стегнати за по-дълго време.

Ако не обичате косата ви да е на път, а просто да е небрежно отметната ту на едната, ту на другата страна, трябва да завъртате всеки кичур в различна посока без да спазвате някаква точна подредба. 

Когато цялата коса е готова и на букли, с пресата за изправяне минаваме по краищата ѝ, ако искате те да са прави, а не завити. Всъщност това е и малката тайна тази прическа да изглежда едновременно красива, но не и сякаш сме й се старали прекалено много.

Финалният резултат е много естествено изглеждаща, обемна, начупена коса, която ще ви издържи поне 3 дни и с всеки изминал ден ще изглежда все по-добре. 

Как да си направите тази ефектна лятна прическа стъпка по стъпка – вижте във видеото!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент