Създадено за TRESemmé

Пробвайте това вкъщи: От тънка и фина коса към впечатляващ обем

обемна коса
Снимка: iStock

Как да имам по-хубав и голям обем на косата си? Как да накарам този обем да стои плътно и по-дълго, сякаш току-що съм излязла от салона? Все въпроси, върху които са мислили не една и две жени по света и ни карат да търсим решения още от момента, в който забележим, че косата е един от най-важните атрибути от външния ни вид.

Истина е, че който успее да даде категорично и пожизнено решение на тази вечна женска дилема, ще спечели правото да му бъде издигнат паметник, но докато това се случи, нека видим някои наистина работещи идеи, които дават реални резултати.

Не сме питали група британски учени, просто защото можем да попитаме Ивайла Станчева – hair-eксперт на бранда TRESemmé, която наскоро отговори на най-често задаваните въпроси, свързани с косата. Вижте отговорите ѝ ТУК. Нейният съвет комбинира както усилия от наша страна, така и ползването на подходящи продукти за обем.

Като за начало, какво можем да направим ние самите?

Снимка: iStock/Getty Images

След като измиете нежно косата (без да я скубете и дърпате много), наведете главата надолу и я подсушете добре. Това е изключително важно, ако искате косата да придобие онзи обем, за който мечтаете, а за него спомага обръщането на посоката на косъма.


Правилните продукти за постигане на мечтания обем са второто условие на задачата и тук експертът дава следните съвети:

  • Ползвайте продукти, създадени специфично за увеличаване на обема.
  • Ползвайте поне два продукта – и шампоан, и балсам от една и съща серия.

Според експерта серията TRESemmé Full Fibre е нашето оръжие за постигане на мечтания обем. Продуктите в нея са два – шампоан и балсам за тънка и фина коса.

Снимка: TRESemmé

Шампоанът е специално обогатен с глицерин и колаген, прониква в сърцевината на косъма и го подсилва. Той подхранва в дълбочина, прави косата жизнена, копринено мека и ѝ придава обем и плътност, подобни на тези, които виждаме в огледалото в салона.

Разликата може да бъде усетена и видяна още след първото измиване - особено ако комбинирате с балсама, който дава усещането, че изведнъж ви е пораснала гъста и плътна коса. Той също е обогатен с колаген и глицерин и като бонус хидратира косъма, за да е жизнен и здрав.

За повече подробности и тънкости в овладяването на този трик – придаването на обем, следете съдържанието от Ивайла в официалния канал на TRESemmé България, където ще разберете как точно да извършвате тази магия. Успех и ние сме с вас!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти