Създадено за TRESemmé

Прическа и увереност спрямо Зодията от TRESemmé

Прическа и увереност спрямо Зодията от TRESemmé
Снимка: iStock/Getty Images

Здравейте, жени, които всеки ден застават пред огледалото и се чудят какво да направят с косата си, така че резултатът да е едновременно лесен за постигане, елегантен и не на последно място – да издържи динамичния работен ден. Всяка от нас е разлиствала списания, в които моделите са били със страхотни прически, измислени сякаш точно за тях – и всяка от нас е мечтала да може да намери своята прическа, която ще ѝ отнема не повече от 5 минути на ден и ще изглежда като от списание (за по-младите – като от сайт).

Знаем, че не всяка от нас има тази уверност, но всъщност ни е нужно съвсем малко вдъхновение, за да си кажем - „Това и аз го мога!“ и да започнем да показваме (сами на себе си) професионални коафьорски резултати в домашна обстановка.

И преди да сте попитали „Как?“, споделяме - може би не сте се сещали до момента, но има един начин, който безапелационно може да посочи идеалната за всяка от нас прическа. И това, разбира се, е астрологията! На нея разчитаме за толкова много неща, защо да не се допитаме и как да сплетем косата си, за да изглеждаме и да се чувстваме добре?

Затова си стиснахме ръцете с TRESemmé и решихме да сложим началото на нов етап в избирането на прически – според астрологичната ни принадлежност. И така, пригответе се, 12 представителки на зодиака, защото дойде времето на разкриването на истинската ни същност... през косата!

ОВЕН

Снимка: TRESemmé

Жените Овни са огнени жени. Те непрекъснато тичат насам-натам, раздават команди, карат се с хората и затова прическата им трябва да е устойчива на тичане, скандали и нерви. За тях е измислена онази хубава визия, наподобяваща тази на принцеса Леа – две малко по-високи кокчета, които стоят здраво на главата и няма опасност да се разпаднат, когато жената Овен реши да тича срещу някоя стена (в преносен, но понякога и в пряк смисъл). А и отдалече тази прическа наподобява истински рогца!

ТЕЛЕЦ

Снимка: TRESemmé

Жената Телец, за разлика от жената Овен, е по-бавна, методична и някак тържествена. Тя обича да става по-късно, да живее разточително и въобще – да бъде заобиколена от лукс. Затова и прическата ѝ трябва да отива на този тържествен неин образ и дори да го подсилва – като я видите отдалеч, да нямате съмнения, че срещу вас се задава жена Телец (и моментално да я посрещнете с поднос със стриди и шампанско). Хубавият, пригладен, стегнат и голям кок, със също толкова гладка и пригладена коса, съответно, е точно за тези жени.

Няма нищо, което да спре жената Телец, когато реши да изглежда забележима и впечатляваща.

БЛИЗНАЦИ

Снимка: TRESemmé

Няма по-голяма говорилня от жената Близнаци – за пет минути може да смени седем теми и докато вие още излизате от първата, тя да е влязла в осмата. Жената Близнаци има нужда да общува, да сменя обстановката, приятелите, работата и въобще – всичко. Трудно е да поддържа кой знае колко сложна прическа, защото хората с тази зодия са малко разсеяни, затова и най-подходящата за нея е традиционната прическа на две опашки. От една страна това е изключително лесна, която може да бъде направена за точно 5 минути, а от друга – символизира двойствения характер на Близнаците. Както се казва – с две опашки – два заека!

РАК

Снимка: TRESemmé

Жените Раци – мечтата на всеки мъж с традиционни виждания за жените. Те са нежни, сладки, чувствителни и толерантни. Прическата им трябва да описва всички тези характеристики и да позволява на жената Рак да бъде всичко това, което описахме – без да е помпозна, изискваща или гротескна, защото тя не е нищо от тези неща. Затова и най-неангажиращата прическа, която можем да си представим – вързаната на опашка коса, е точно за жените Раци. Пуснете два тънки кичура отпред на лицето, за да има известна закачливост и нежност, и ето ви прическа, отговаряща напълно на този зодиакален знак.

ЛЪВ

Снимка: TRESemmé

Жената Лъв е нещо, което не може да бъде сбъркано. Косата е неин отличителен знак и се вижда отдалече, вероятно дори от Космоса, защото по нещо се различава от всички останали коси наоколо – или е огромна и рижава, или къдрава, или тупирана, или нещо друго нетипично и невиждано всеки ден. Жени Лъвове, на каквото и да заложите като прическа, гледайте просто да отговаря на огнената ви натура. Разбира се, най-добре е да наподобява гривата на истински лъв – затова и огромната къдрава коса е идеалната прическа за вас и никога не е късно да заложите на нея.

ДЕВА

Снимка: TRESemmé

Какво изниква в съзнанието ви, когато чуете жена зодия Дева? Нещо скромно, женствено и нежно – каквито са девиците, всъщност. С това не казваме, че целомъдрието трябва да извира от всички жени от тази зодия – но прическата им трябва да подсказва нещо за характерните особености на този зодиакален знак. Леко вързаната на опашка коса, без пристягане и дърпане, и в добавка – тънка диадема или някакво друго украшение, е чудесна прическа за жените Дева. Това е прическа, която отива на всякакви дрехи и поводи, лесна е за правене и поддържане и най-важното – отива ви безкрайно.

ВЕЗНИ

Снимка: TRESemmé

Жените Везни са суетни и държат на безупречния си външен вид, но без да го правят извънредно тежък и изискващ. На тях им прилягат по-свежите и младежки визии – дори и да не са в младежка възраст. И тук двете опашки играят за победа, но с малко по-закачлив вид – можете да увиете кичур около опашката и да изглежда, сякаш е вързана със собствената ви коса. Не ги пристягайте много и оставете малко коса да хвърчи небрежно наоколо – както правите и самите вие, скъпи, леко разсеяни и небрежни Везни.

СКОРПИОН

Снимка: TRESemmé

Влизаме в дълбоките води на страстта и други силни емоции. Жената Скорпион е нещо, което не остава незабелязано – като влезе в стаята, ще усетите, че мести въздуха около вас. И тя, както жената Лъв, може да бъде разпозната по прическата, защото често (абсолютно несъзнателно) избира да се сплете на плитка, която наподобява – ами, жилото на скорпион! Това е и най-естествената прическа за вас, жени Скорпиони – тъмната коса, сплетена на здрава и стегната плитка, с която да показвате на околните, че с вас шега не бива!

СТРЕЛЕЦ

Снимка: TRESemmé

Авантюристката на зодиака, която непрекъснато – тайно или явно – мечтае да пътува на далечни дестинации, с параход, совалка или влак, преминаващ през някоя пустиня. На тази жена ще ѝ подхожда прическа, която комбинира няколко елемента – каквато е и тя самата, комбинация от много черти и особености. Няколко сплетени кичура, които са вързани с останалата коса на небрежен нисък кок например е чудесен избор за жената Стрелец – така хем има прическа, хем не е нещо изискващо и претенциозно, хем може да препуска с нея из океани и континенти и навсякъде да изглежда сякаш току-що е станала и набързо се е вързала.

КОЗИРОГ

Снимка: TRESemmé

Бизнес дамата на зодиака, която винаги знае какво иска от живота и го преследва, облечена в бизнес костюм и токчета (или поне такова впечатление създава, дори и да е с кецове и джинси). Жената Козирог е целеустремена, разумна и земна – тя не хвърчи в облаците, нито се впуска в дълбоки води. На нея ѝ подхожда прическа, която издава точно тези характеристики – стабилност и увереност. Сплетените на тънки плитки кичури по цялата глава са страхотна идея за жената Козирог, а назад оставете косата да пада свободна. Това пресъздава много точно характеристиките на нейната зодия – ред и предвидимост, които водят към лична свобода и независимост.

ВОДОЛЕЙ

Снимка: TRESemmé

Странните жени на зодиака – това са Водолеите. Въздушни и непредсказуеми, те могат в един момент да са с вас, а в следващия – да се запишат за пробен полет до Марс. Жените Водолеи може да изглеждат малко отдалечени и недостъпни, но това е само на пръв поглед. Те са интересни, умът им витае в неподозирани посоки и са изключително свободолюбиви. Каква ли прическа може да отива на такива жени? Нещо, което ни навява спомени за пътуване във времето, нещо, което вече е било и пак ще бъде, нещо свободолюбиво и независимо – това може да е само пуснатата свободно коса, която съвсем леко и ненатрапчиво е прихваната с красива шнола например (характеризираща все пак факта, че в този живот жените Водолеи живеят на Земята).

РИБИ

Снимка: TRESemmé

Най-особените представителки на водните зодии, вечно плуващи срещу себе си, срещу течението, в дълбоки и мътни води и след това из бистри потоци – това са Рибите. С тях няма скучен момент, защото винаги нанякъде пътуват – в мислите си, в живота, в мечтите си. Пътищата при тях са много и всеки води на различно място, затова и прическата им е редно да символизира тази тяхна особеност. Изцяло сплетената на плитки коса, в плътни, виещи се кичури, е идеална за жените Риби. Всеки кичур символизира пътя или реката, в която жената Риба се е впуснала в този момент, и очертава нейната странна, но очарователна природа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти