Грижа за тялото след душ или вана

Грижа за тялото след душ или вана
Снимка: iStock/Getty Images

Зимно време едва ли има нещо по-хубаво и антистресово от горещ душ или вана.

Освен че има невероятен терапевтичен ефект след тежък ден, подобна процедура помага на мускулите да се отпуснат, да се сгрее цялото тяло и да се тонизира.

Ако сте от хората, които имат вана, то знаете колко е приятно да я напълните с вода и ароматни консистенции и да се отпуснете вътре.

Според някои обаче кисненето в гореща вода може да дехидратира кожата. За да избегнете това, от Youbeauty.com дават няколко съвета.

Като начало продуктите за вана, които правят така харесваната от всички пяна, имат способността да изсушават кожата. Затова ползвайте масла за вана или ако не искате да се лишите от пяната, добавяйте и масла, и пенещ се продукт.

Хитър трик е да сложите няколко капки от любимото си етерично масло или пък парфюм във водата. Така кожата ви ще поеме аромата и ще го задържи за по-дълго.

Друго важно е след като приключите с ваната, да облете тялото си с по-хладка вода и да го изтъркате с гъба. Така най-добре ще почистите кожата и ще я подготвите за нанасянето на лосион за тяло.

Снимка: iStock/Getty Images

Дори да нямате вана, пак можете да си вземете отпускащ горещ душ, а в края да охладите водата, за да подобрите еластичността на кожата. 

Що се отнася до лосиона за тяло, той е задължителен, ако искате да се радвате на мека, еластична и благоуханна кожа. Нанася се с масажни движения още докато тялото е влажно.

Снимка: iStock/Getty Images

Така лосионът се поема по-лесно от епидермиса.

Ако ползвате олио за тяло или етерични масла, то задължително трябва да ги нанасяте върху влажна кожа. Това е и много добра терапия против стрии, особено за бременни жени.

Снимка: iStock/Getty Images

Преварен зехтин срещу стрии е отдавна изпитано средство, само трябва да се има предвид, че се нанася върху влажна, дори може и мокра кожа и се остава да попие в нея.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти