Практични съвети против стрии

Практични съвети против стрии
Снимка: Thinkstock

Проблемите със стриите вълнуват милиони жени из целия свят. 

Тези неприятни белези могат да поразят всяка кожа и да породят дълбоки комплекси, без значение дали сте на 17 или на 47 години.

С помощта на различни процедури и най-вече - внимание и постоянство в грижата, можете да предотвратите появата на стрии или поне да направите вече съществуващите по-слабо забележими.

От Kozmetikata.com дават няколко практични съвета.

*За профилактика или за изглаждане на кожата можете да приемате лечебна вана с добавена 1 супена лъжица екстракт от хвойна. Продължителността на хвойновата лечебна ванапродължава 15 минути при температура на водата 38°.

*Докато вземате душ, не забравяйте всеки път добре да направите масаж със струята (по часовниковата стрелка) по гърдите, корема и бедрата. Най-добре да правите това с по-хладка вода

*След душ разтрийте кожата с мека кърпа, а после с палеца и показалеца пощипете кожата на корема и бедрата (по часовниковата стрелка) сантиметър по сантиметър, докато не почервенее.

*Стриите ще поизгладят, ако след душ или вана редовно втривате екстра върджин зехтин в кожата.

*В крема за тяло, който ползвате след водни процедури, добавете сок от калина, който благодарение на високото съдържание на специфични растителни екстракти, предотвратява появяването на стрии, а ако вече са се появили, помага за изглаждането им.

*Полезен е също и скраб масаж с крем на основата на морската сол. Купете в аптеката безцветна морска сол.

Смесете я със сметана, така, че да се получи гъста маса, и добавете няколко капки маслен разтвор на витамин А.

Нанесете сместа на тялото и масажирайте проблемните участъци на кожата. После отмийте с топла вода и внимателно подсушете тялото с хавлия. Като заключение на процедурата, изплакнете тялото с запарка от лайка.

Тези лечебни растения помагат да се съхрани еластичността на кожата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти