Гримове за път - как да съберем всичко в малък несесер

Новата 2016 година стартира шеметно и сякаш неусетно, а следпразничната депресия е повсеместна.

Една идея да се преборим с нея е да помечтаем, планирайки новите пътувания и почивки в следващите месеци.

Полезно и много практично видео от канала Natali's Makeup пък ни дава супер идея как да подберем умно декоративна козметика така, че да се събира в малък несесер, да не заема много място, но да ни бъде максимално ефективна за всякакви визии – ежедневни, бизнес, вечерни, парти гримове.

И всичко в 23х14 сантиметра.

Преди да ви представим списъка обаче, важно е да отбележим, че тук става дума само за декоративна, не и за бяла козметика, защото всяка кожа има различни нужди и трябва да подберете кремовете и мазилата спрямо потребностите си.

Освен това списъкът не е финален.

Винаги можете да добавите или премахнете продукти, но това е един доста добър и оптимален вариант.

Ето го и него:

Сред задължителните неща, които можем да вземем със себе си е фон дьо тенът, с който лесно и бързо да изравним тена на лицето.

Ако имаме пъпчици и несъвършенства за прикриване, тогава използваме друго нещо – палитра коректори. В нея обикновено присъстват тонове за прикриване на пъпчици, тъмни кръгове под очите, има зелен нюанс за червенини, тъмен нюанс за контуриране – всичко!

Можем да поставим и палитра за контур, която служи и за фиксиране на лицето, но ако вие сте с мазна кожа, преспокойно можете да вземете и пудра.

Поставяме и една богата палитра сенки, в която да има матови кафяви сенки, които ще използваме за оформяне на веждите, както и черни сенки, които ще свършат работа за очна линия, ако има събитие или вечерно излизане, предполагащо по-елегантен грим. Нека присъстват и по-неутрални цветове за ежедневни визии, както и 1-2 по-тъмни нюанса за опушени гримове.

За всеки случай поставяме и черен молив в несесера, макар че рядко го използвам, но знае ли човек. Слагаме и спирала за мигли.

В допълнение слагаме балсам за устни, както и поне 2 червила – едното с лек розов нюанс, подходящо за деня, но и за вечерта, ако искаме балансирана визия от опушен, силен грим и нежни устни. Другото може да е в класически червен цвят, защото то никога няма да ни подведе, ако трябва да бъдем елегантни за даден повод. Комбинира се чудесно с очна линия, но и със златист опушен грим например.

А сега способите за поставяне на грима:
💋 Бюти блендер, с който да преливаме фон дьо тен и коректори, макар че за спешни случаи можем да направим това и с пръсти.

💋 Двойна четка – от едната страна пухкава и обемиста, от другата - плоска. Супер е за поставяне на пудра, руж, става и за контуриране, ако просто я притиснем и издължим. От другата страна е четката, която може да се ползва за фон дьо тен и коректор, подходяща и за хайлайтър.

💋 Втора двойна четка – от едната страна за поставяне на сенки в основата на миглите или вътрешните ъгълчета на очите, а от другата страна е перфектна за оформяне на веждите.

💋 Пухкава четка, която помага за преливане на цветовете и откакто я имам, я използвам постоянно.

💋 И една мъничка четка, която от едната страна е фина за нанасяне на очна линия, а от другата има гъбичка за опушване на окото.

Това е – цялата най-важна козметика само в един несесер. Не е нужно да взимаме хиляди продукти за много визии, а да подберем правилните за създаване на възможно най-разнообразни гримове.

Прочетете още:

💄Как да се гримираме в цвета на 2016-а

💄Как да скрием тъмните кръгове под очите

💄4 спестовни приложения на спиралата за мигли

💄Перфектната визия за студеното време: Матов грим

💄Трикове и хитринки за всички дами, носещи очила

💄Нова тенденция в грима – лилави устни

💄Как да скрием несъвършенствата по кожата

Vbox7 вече има ново мобилно приложение, повече информация можете да намерите тук!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти