Да подготвим кожата си за пролетта и лятото

Навременните грижи се отплащат на вида ми
Снимка: Thinkstock

Може би всяка от вас е чувала тези съвети, но доста често забравяме факта, че смяната на сезоните предопределя и промяна в начина и грижите, с които трябва да третираме нашата кожа. Ето и основните правила, които не бива да подценяваме, ако искаме сиянието да не слиза от лицето ни по отношение на добре поддържаната кожа.

* Ексфолиацията и хидратацията на кожата са базисните условия за нейния успешен изглед. С покачването на температурите навън омазняването е налице, затова използвайте тонери с гликолова киселина за отстраняване на себума.

* Относно грима можете да не слагате тежка основа и допълнително да запушите порите, което се случва още по-бързо в период на горещини. Вместо това нанесете лек слой фон дьо тен със слънцезащитен фактор над 15. Изобщо от момента, в който слънцето започне да определя метеорологичните правила, избирайте козметични продукти с UV филтър.

* Слънцето е мощен състарител на кожата. Така че подбирайте антиейдж серии, в чиито съставки присъства хиалуронова киселина и пептиди и яжте храни, богати на омега-3-6-9 мастни киселини, които ще оптимизират свежестта и младежкия вид на кожата ни.

* Не се  лишавайте от витамините (най-вече А, C, D, Е, К и B3 - който намалява червенината на кожата и я овлажнява), както и цинка - възстановяващ кожата.

* Кремът за очи също не бива да се пренебрегва, тъй като кожата в тази лицева област е най-тънка, а липсата на достатъчно мастна секреция води до бързото образуване на бръчици в околоочната зона. Ако сте подпухнали и имате черни кръгове, задължително търсете козметични артикули, съдържащи кофеин (стягащ капилярите), зелен чай (действащ противовъзпалително), пептиди и хиалуронова киселина (стимулиращи хидратацията на кожата).

* Пийте достатъчно количество вода, чай и фрешове, за да бъде кожата ви максимално овлажнена и подхранена.

* Предлагаме ви няколко озаряващи маски за лице, такива за мазна и такива за суха кожа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти