Да почистим четките за грим

Да почистим четките за грим
Снимка: Thinkstock

Мием си лицето поне по два пъти на ден – сутрин и вечер, но колко често почистваме гримовете си?

Четките за грим, както и тампончетата за фон дьо тен трябва да се почистват редовно, за да избегнем излишното замърсяване както на тях, така и на кожата ни.

На пазара се предлагат специални продукти за почистване на четки, но от Bellasugar.com дават полезна идея как можем лесно да го направим у дома с подръчни материали.

Нужни са ви зехтин (който е добре задължително да имате вкъщи и да ползвате, тъй като крие редица полезни свойства), антибактериален течен сапун, вода, дълбока чиния и малко свободно време.

Чинията се пълни с вода, най-добре топла, слагат се сапунът и зехтинът в съотношение 2:1. Няма как да се получи еднородна смес, тъй като зехтинът не се разтваря, но това няма да навреди. Всяка една четка по отделно бива потопена в разтвора. Можете да разбъркате с нея сместа, като го правите с плавни движения.

Не мачкайте излишно космите на четките, за да не се развали формата ѝ. Също така е добре да не се потапят целите във вода, за да не се разпаднат по-бързо (като се разгради лепилото, което ги държи в основата).

Зехтинът ще помогне да се махнат по-големите натрупвания грим, но след това е нужно четките да бъдат измити допълнително с антибактериален сапун, за да се премахне мазното, а след това и с топла вода, за да отмият всякакви следи от почистващи препарати.

Някои четки (особено от фон дьо тен и руж) могат да имат нужда да бъдат измити два пъти.

След като всичко е вече чисто, ги попийте леко със суха кърпа или кухненска хартия, оставете ги да изсъхнат сами или ги духнете със сешоар (но на по-слаба степен). Четките с изкуствен косъм е вероятно да се съсипят по-бързо от другите, но ако почиствате внимателно, няма от какво да се притеснявате.

По принцип вие сами можете да прецените най-добре на какъв период е нужно да почиствате четките си, тъй като това зависи от интензивността на гримирането. Но веднъж в месеца е минимумът, който е добре да се спазва.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти