Четката за грим

Четката за грим
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Ако към козметичния ви комплект няма хубава четка с мек косъм, значи задължително трябва да си вземете. Ето няколко причини защо.

Пудра, независимо компактна или на прах, се нанася изключително лесно с помощта на такава четка.

Перли или руж е задължително да се прилагат към лицето с помощта на четка. Така много по-прецизно ще предадете на скулите си лек цвят, без да се получат кръгли петна, каквато опасност има, ако използвате меко тампонче.

Също така отново четката ще ви помогне да се справите, ако сте нанесли прекалено обилно количество руж. Само трябва да се уверите, че косъмчетата й са чисти.

Когато слагате сенки на клепачите си, почти винаги малки частици от тях падат под очите. Четката лесно ще се справи с този проблем и ще ви предпази от опасността да имате сенки не където трябва.

Като си взимате голяма четка за пудра, трябва да се съобразите с няколко неща. Като начало вземете си четка от хубав косъм. Той не трябва да драска кожата ви.

Дръжката на четката също е от значение. Тя трябва да е по-голяма и да ви е удобна.

Четките, както и апликаторите, имат нужда от почистване. Може да си купите специален лосион за почистване на козметични принадлежности или да използвате разтвор със сапун.

Ако косъмчетата на четката ви започнат да падат често, значи е време да си купите друга, а тази да изхвърлите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти