Бързи, лесни, сръчни!

Бързи, лесни, сръчни!
Снимка: Thinkstock

В козметиката съществуват всякакви митове и легенди, като това, че ако подстрижеш косата си на пълнолуние, тя ще расте по-бързо.

В тази статия обаче се постарахме да съберем различни козметични трикове, които може да звучат малко странно, но всъщност са много ефективни.

Започваме с една техника, за която сме ви писали още преди и която е споделена от супермодела Миранда Кър – извиване на мигли с лъжица. Много по-лесен, ефективен и безопасен начин, отколкото с добре познатата миглоизвивачка.

Против подпухнали очи добра работа върши или наплискване със студена вода, или компрес от тампонче за грим и върху него лед, или да се положат за десетина минути под очите парчета прясно обелени картофи. Картофите ще успокоят очите и ще спомогнат за премахване на подпухването.

Като си направите еспресо, не изхвърляйте смляното и използвано вече кафе, от него става чудесен ексфолиант за тяло.

Майонезата може да послужи като чудесна дълбоко подхранваща маска за коса – лесно, бързо, ефективно и евтино.

Медът може да се използва по какви ли не начини, но от него се получава чудесна маска за лице. Нужно е кожата първо да бъде добре почистена, след което се нанася с масажни движения тънък слой мед върху нея и се оставя да постои.

Можете да добавите и сода за хляб и така ще получите чудна почистваща и лесно ексфолираща маска.

Когато спирала за очи е засъхнала, сложете в нея малко от крема си за лице.

Ако не можете да отворите лака за нокти, то поставете го с дръжката към течаща топла вода за няколко секунди и след това ще го отворите без проблем.

Трябва да внимавате лакът за нокти да не се затопли прекалено или да е стоял на много горещо място, защото после ще се получат мехурчета, като го нанесете върху нокътя си.

Мехурчета се получават още и ако го биете в длани, за да го подготвите за употреба. Нужно е просто да го разклатите встрани.

Лакът за нокти с брокат може да се превърне в истински кошмар за премахване. Но ако си сложите по едно тампонче, щедро напоено в лакочистител, върху нокътя и оставите за десетина минути, после ще го премахнете изключително лесно.

Можете да фиксирате тампончето и с малко готварско фолио, както правят и самите маникюристки.

Кремът за ръце може да послужи за стилизант за коса, ако тя се е наелектризирала и хвърчи във всички посоки.

С лак за коса, напръскан върху чорапогащника, можете да се справите с досадното слепване на полата по краката, в следствие на статичното електричество.

Ако и вие знаете интересни и полезни козметични трикове, споделете ги в коментарите под статията.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти