Бихте ли дали 380 000 долара за тази чанта?

Бихте ли дали 380 000 долара за тази чанта?
Снимка: netinfo

Какво кара една чанта да струва колкото огромно имение?

Чантата Бъркин на Хермес счупи световния рекорд за най-скъпа подобна стока, като беше продадена на търг за внушителната сума от 380 хиляди долара в Хонконг. Предния рекорд също се държеше от чанта Бъркин, която бе продадена за 300 000 долара през 2016-та година.

Аукционната къща Кристис проведе търга, като те не искат да разкрият самоличността на купувача, но все пак разкриха някои детайли около сделката. Създадена през 2014 година, чантата, наричаната още "Хималая" е направена от матирана крокодилска кожа, а по дръгжките ѝ са инкрустирани 205 диаманта и  има 18-каратови златни закопчалки.

Снимка: netinfo

Чантите "Хималая" на Бъркин получават името си от техния специфичен цвят, който прелива от опушено сиво към перлено бяло, напомняйки на цветовете на планински връх. От компанията разкриват, че тези чанти са изключително редки, като тази година са произведени само една или две от този модел, защото процесът по боядисването и обработката на крокодилската кожа е много бавен и сложен.

Цената, за която е продадена тази чанта е истинска изненада, защото нормалната ѝ пазарна цена варира между 190 000-250 000 долара. Чантата е била продадена доста бързо, като наддаването е продължило не повече от 10-15 минути.

Снимка: netinfo

Популярната чанта Бъркин е представена за първи път от Хермес през 1984 година и е кръстена на певицата, актриса и модел Джейн Бъркин. Тези чанти струват стотици хиляди долари и са толкова редки, че трябва да се запишеш в списък на чакащите, за да получиш една от тях, точно както в един от любимите ни епизоди в "Сексът и градът".

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти