За меки и нежни ръце през зимата спазвайте тези 3 неща

Студ, дехидратация, пране на ръка и миене на съдове постоянно... Да, зимата е доста труден сезон за красивата кожа на ръцете, а как с домашни продукти да си направите пилинг, подхранваща маска и масаж за ръце ни показва Наталия от влога Natali’s Beauty. Ето и стъпките:

Домашен пилинг за ръце

Той премахва мъртвата кожа от ръцете, които те се подмладяват и омекват осезаемо.

Необходимите продукти са:

- 2-3 супени лъжици пълномаслено прясно мляко

- 1 супена лъжица желатин

Как се прави:

Сложете желатина в малка купа. Смесете го със загрято прясно мляко, като млякото не трябва да е твърде горещо. Разбъркайте, докато не се получи подобна на вид консистенция. След това намажете с четка, шпатула или просто с пръсти като мен върху добре измити и подсушени ръце. Изчакайте 10-15 минути, за да попие добре млякото в кожата и маската да изсъхне. Отлепете с леки движения – по този начин не само ще се сдобиете с подхранени ръце, но и ще сте премахнали горния слой мъртви клетки. Остатъка отмийте само с вода с температура като на кожата ви.

Маска за ръце 

За нея ще са ви необходими:

- 1 и 1/2 с.л. мед

- 1 с.л. кокосово масло

- 1 с.л. зехтин 

- 1 ч.л. масло от авокадо

Как се прави:

Смесете всички продукти и хубаво втривайте в ръцете. Ако имате възможност, преспете с чудодейната смес, като просто я нанесете върху ръцете, а след това поставяте ръкавици, за да не изцапате чаршафите и себе си с маската. Ако смятате, че ръкавиците ще ви дразнят, просто постойте с маската за 30 минути и отмийте с хладка вода и без сапун!

женски ръце
Снимка: Thinkstock

Масаж на ръцете

За добро оросяване и допълнителна хидратация на кожата, можете да си правите и масаж на ръцете. За него е подходящо да използвате зехтин, кокосово или какаово масло, както и масло от авокадо.

Как се прави масажът:

Втрийте в ръцете си няколко капки от избраното масло, за да го затоплите.

След това започнете с кръгообразни движения на пръстите да масажирате дланта от вътрешната страна. После започнете да изтласквате с леко напрежение по посока пръстите, стигайки чак до самите им връхчета. Обърнете ръката и направете същото с няколко повторения по външната страна на ръката.

женски ръце
Снимка: Thinkstock

После се фокусирайте върху всеки пръст индивидуално. Издърпвайте от основата до върха. Обърнете специално внимание на всяка зона от пръстите. Накрая просто втрийте една ръка в друга, а остатъкът от маслото издърпайте към китката и нагоре. Отделете по 2-3 минутки на всяка ръка.

Това наистина действа както подхранващо за кожата, благодарение на втриване то на масло, така и на кръвообращението, а има също и отпускащ ефект. Определено ще ви хареса – а може да си правите такъв масаж колкото пъти пожелаете!

6 необикновени приложения на кремовете за ръце

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти