-
5/7. Ползите на черната ряпа
Готвене на черна ряпа: Черната ряпа се използва в готварството на азиатските народи, а също и в нашата кулинария. Въпреки че може да се подлага на термична обработка, е прието, че е най-добре да се консумира в свежо състояние. Не можем обаче да не отбележим, че се влага в супи и задушени ястия. Тя се обелва от черната обвивка и се нарязва на тънки парчета. Може също така да бъде настъргана. Наситнената сурова ряпа е компонент от любими салати, където бива комбинирана с цвекло, зеле, моркови, целина, чушки, картофи, домати, царевица, маслини, магданоз, копър, чесън. Макар и по-рядко някои кулинари прибавят в салатите с ряпа и варени яйца. Салатите с ряпа се овкусяват с оцет или лимонов сок. Приятен завършек им придават още майонезата и киселото мляко. Освен в салати ряпата може да се включи в туршии заедно с карфиол, корнишони, зелени домати, моркови и камби.
Ползите на черната ряпа
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си

Магическата топка

Виж Съновника на Edna

Виж Тайна на деня

Изтегли Късмет на деня

Изтегли Карта Таро на деня

Най-четени
- Ако си родена на една от ТЕЗИ 4 ДАТИ, имаш специална мисия
- Да си отмъстиш пред олтара: вместо обет, булка прочете съобщенията на бъдещия си съпруг до любовницата
- Датата, на която сте родени, влияе върху любовния ви живот. Ето как...
- 9 неща, които не знаем за мъжете и секса
- Заради тях сме живи: Тримата смели мъже от Чернобил, които се жертваха за Европа
- 9 неща, които трябва да направите преди секс