-
5/7. Ползите на черната ряпа
Готвене на черна ряпа: Черната ряпа се използва в готварството на азиатските народи, а също и в нашата кулинария. Въпреки че може да се подлага на термична обработка, е прието, че е най-добре да се консумира в свежо състояние. Не можем обаче да не отбележим, че се влага в супи и задушени ястия. Тя се обелва от черната обвивка и се нарязва на тънки парчета. Може също така да бъде настъргана. Наситнената сурова ряпа е компонент от любими салати, където бива комбинирана с цвекло, зеле, моркови, целина, чушки, картофи, домати, царевица, маслини, магданоз, копър, чесън. Макар и по-рядко някои кулинари прибавят в салатите с ряпа и варени яйца. Салатите с ряпа се овкусяват с оцет или лимонов сок. Приятен завършек им придават още майонезата и киселото мляко. Освен в салати ряпата може да се включи в туршии заедно с карфиол, корнишони, зелени домати, моркови и камби.
Ползите на черната ряпа
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си
Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Виж Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Най-четени
- Изповедта на една 50-годишна жена: „Стара съм за тези неща!“
- ТЕСТ: Избери си котка и разбери какво послание ти носи тя
- Тест: Кафето, което обичаш да пиеш сутрин, разкрива какъв човек си
- Да откриеш дъщеря си след 26 години: Тайната, която промени живота на Чък Норис
- 8 места, където трябва да правиш секс поне веднъж в живота си
- 10-те най-вредни храни в България
