-
5/7. Ползите на черната ряпа
Готвене на черна ряпа: Черната ряпа се използва в готварството на азиатските народи, а също и в нашата кулинария. Въпреки че може да се подлага на термична обработка, е прието, че е най-добре да се консумира в свежо състояние. Не можем обаче да не отбележим, че се влага в супи и задушени ястия. Тя се обелва от черната обвивка и се нарязва на тънки парчета. Може също така да бъде настъргана. Наситнената сурова ряпа е компонент от любими салати, където бива комбинирана с цвекло, зеле, моркови, целина, чушки, картофи, домати, царевица, маслини, магданоз, копър, чесън. Макар и по-рядко някои кулинари прибавят в салатите с ряпа и варени яйца. Салатите с ряпа се овкусяват с оцет или лимонов сок. Приятен завършек им придават още майонезата и киселото мляко. Освен в салати ряпата може да се включи в туршии заедно с карфиол, корнишони, зелени домати, моркови и камби.
Ползите на черната ряпа
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си

Магическата топка

Виж Съновника на Edna

Виж Тайна на деня

Изтегли Късмет на деня

Изтегли Карта Таро на деня

Най-четени
- 40 години по-късно: Как изглеждат днес Меги и Ралф от "Птиците умират сами"
- Кой празнува имен ден днес?
- Реши този ТЕСТ и научи неподозирани истини за себе си
- Как да възстановим щитовидната жлеза и да активираме метаболизма си
- 5-те най-големи грешки на жените в леглото
- От соца: Любимите ни български десерти