-
1/7. Опасностите, които крият препечени и пържени храни
Кои храни съдържат акриламид?
Акриламидът е продукт на т.нар. реакция на Майар, която причинява покафеняване на храните при готвене и им придава приятен вкус. Реагирайки помежду си, захарите и аминокиселините произвеждат хиляди различни химикали. Особено високи нива на акриламид се откриват в съдържащите скорбяла храни като картофи и хляб, когато се приготвят на температури над 120 градуса Целзий. Химикалът може да е наличен и в зърнени закуски, бисквити и кафе.
Опасностите, които крият препечени и пържени храни
10554
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си

Магическата топка

Виж Съновника на Edna

Виж Тайна на деня

Изтегли Късмет на деня

Изтегли Карта Таро на деня

Най-четени
- Булка изобличава бъдещия си съпруг пред олтара
- Благовещение е! Ето поверията за здраве и успех
- Каква женска сила е закодирана в името ти според нумерологията
- Вечерта преди Благовещение небето се отваря - пожелайте си нещо!
- Десет думи, които привличат късмета
- Сакралното значение на тази цифра от рождената година