-
1/7. Опасностите, които крият препечени и пържени храни
Кои храни съдържат акриламид?
Акриламидът е продукт на т.нар. реакция на Майар, която причинява покафеняване на храните при готвене и им придава приятен вкус. Реагирайки помежду си, захарите и аминокиселините произвеждат хиляди различни химикали. Особено високи нива на акриламид се откриват в съдържащите скорбяла храни като картофи и хляб, когато се приготвят на температури над 120 градуса Целзий. Химикалът може да е наличен и в зърнени закуски, бисквити и кафе.
Опасностите, които крият препечени и пържени храни
11769
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си
Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Виж Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня