-
3/6. 6-те вечни кулинарни мита, които рухнаха
Мит 3: Месото трябва първо да се запечата на силен огън, за да се запазят соковете му - Свикнали сме да запечатваме стека, преди да го метнем после във фурната. Но ако сготвим две еднакви парчета месо и едното запечатаме и сложим във фурната, а с другото сторим обратното - първо фурна и накрая в тигана за загар, ще видим, че разлика няма в сочността.
За да бъде сочен стекът или каквото и да е месо, условието е просто да се остави да почине няколко минути, преди разрязването му. Така мускулните фибри се отпускат и в същото време разширяват, като задържат в себе си соковете на месото. Хубавото на запечатването е, че помага вкусовете да се разгърнат и станат по-интензивни.
Друг съвет, за да имате на трапезата си сочен стек или пържола - посолявайте чак накрая, защото солта, както знаем, извлича течностите от хранителните продукти.
6-те вечни кулинарни мита, които рухнаха
Още от галерии
Хороскоп за деня






Най-четени
- 40 години по-късно: Как изглеждат днес Меги и Ралф от "Птиците умират сами"
- Кой празнува имен ден днес?
- Реши този ТЕСТ и научи неподозирани истини за себе си
- Утре е Голяма Богородица, тази нощ се сбъдват най-силните ни желания
- Как да възстановим щитовидната жлеза и да активираме метаболизма си
- 5-те най-големи грешки на жените в леглото