-
3/4. 4 рецепти от Hell's Kitchen за по-вкусна пролет
Моцарела, запечена с кадаиф, върху топъл доматен сос и букет от рукола с цитрусов дресинг
Продукти:
кадаиф - 80 гр.
масло - 20 мл.
мащерка - 1 стрък
сол, пипер
бадеми - 20 гр.
моцарела - 1 бр.
чесън - 1/4 скилидка
патладжан - 4 резена
доматен сос - 80 гр.
захар - 5 гр.
босилек - 4 листа
магданоз - 1 стрък
рукола - 15 гр.
краставица - 40 гр.
лимонов сок - 6 капки
портокалов сок - 7 капки
зехтин, бял винен оцет
риган - 0,02 гр.
пеперончино - 0,02 гр.
кедрови ядки - 5 гр.
Как се приготвя
Кадаифа овкусяваме с разтопено масло, листа мащерка, сол, пипер и филиран бадем. Завиваме в овкусения вече кадаиф. Печем върху хартия за печене до готовност.
За доматения сос:
В загрят тиган задушаваме чесън и патладжан до готовност. Добавяме доматен сос, сол и захар. Завършваме с пресен босилек и магданоз.
За салатата от рукола:
Цитрусовия дресинг приготвяме от лимонов сок, портокалов сок, зехтин, сол, бял винен оцет, риган. Овкусяме салатата от рукола, краставица, пеперончино, кедрови ядки и босилек.
4 рецепти от Hell's Kitchen за по-вкусна пролет
Още от галерии
Хороскоп за деня






Най-четени
- Кой празнува имен ден днес?
- Утре е Голяма Богородица, тази нощ се сбъдват най-силните ни желания
- Странните неща, които правим при сексуално привличане
- 11 неща, които всяка edna жена трябва да опита в леглото
- Вкус от миналото: 5 класически, но забравени български ястия
- Той губи интерес? Върни си го в 4 лесни стъпки