-
2/4. 4 рецепти от Hell's Kitchen за по-вкусна пролет
Пролетна салата с тигрови скариди на грил
Продукти:
микс салати - 250 гр.
краставици - 30 гр.
репички - 10 гр.
морков - 30 гр.
царевица - 20 гр.
селъри - 10 гр.
чери домати - 5 бр.
сушен риган - 1 ч.л.
бял оцет - 100 мл.
захар - 50 гр.
мащерка - 1 ч.л.
магданоз - 3 стръка
микс провансалски билки - 1 ч.л.
олио - 300 мл.
босилек, чесън, магданоз
тигрови скариди - 3-4 бр.
лимонова кора
сухо чили
Как се приготвяЗа дресинга:
Кипваме сол, захар, бял оцет и малко вода. Добавяме подправките. Разтваряме нишесте в малко вода. Добавяме го към сместа. Готвим до консистенция на дресинг. Прецеждаме. Пасираме с олио. Охлаждаме.
За салатата:
Нарязваме морков, краставица и селъри на жулиени. Репичката нарязваме на шайби. Овкусяваме зеленчуците, царевицата и микса от салати и чери домати с дресинга.
Марината за скариди:
Нарязваме чесън на ситно. Прибавяме зехтин, магданоз, босилек, лимонова кора и сухо чили. Почистваме скаридите. Оставаме люспата на края на опашката и към главата. Готвим ги на грил. Изваждаме ги и ги глазираме с маринатата.
4 рецепти от Hell's Kitchen за по-вкусна пролет
Още от галерии
Роби Уилямс показа дъщеря си пред пълен стадион: Теди празнува в Хелзинки (СНИМКИ)
Актуално
Хороскоп за деня






Дженифър Лопес за развода с Бен Афлек: Най-хубавото нещо, което ми се е случвало
От Холивуд
Най-четени
- 4 филма, които всяка жена трябва да гледа сама
- Икигай или как да разберем за какво сме родени на този свят
- А в събота вечер всички правят секс
- 14 ползи за здравето от чудодейната комбинация мед и канела
- 8 полезни храни, с които да залъжем глада късно вечер
- Кой е красавецът, когото София Лорен прегръща на тази снимка?