Животът наистина е прекрасен

Катето Евро
Снимка: Тодор Цветков

Катето Евро

Животът е онова, което ни придава смисъл. За мен работата е от най-важните неща. Edna жена винаги е заета с нещо – дали за да прави щастлив любимия мъж, дали за да  отглежда децата си, или за да се грижи за домакинството. Отделно от всичко това, професията изисква нужното съсредоточаване и отговорност.

Аз съм актриса. Благодаря на Бог за тази привилегия да прекарам голяма част от живота си на сцената. Който си мисли, че е лесно, много се лъже. Да си творец е точно толкова мъчително, колкото да окосиш тревата или да прекопаеш лозе. Като всяка професия, актьорлъкът има своите положителни и отрицателни страни. С времето еманципацията оказа огромно влияние в попрището за нежната част от гилдията, но предизвикателствата остават също толкова големи, колкото и преди.

Да сложиш грим, след като си научил наизуст десетки страници с текст, е само лустро за положените усилия. Когато излизам на сцената, винаги се вълнувам така, както и първия път когато срещнах публиката очи в очи. Чисто женската енергия ми помага да изиграя поредната роля и най-страхотното преживяване е да получиш аплодисментите на хората в залата.

Моята работа е начинът да живея с мисълта, че съм полезна.

В останалото време никога не се спирам на едно място. Имам чувството, че инертността би ме убила. Да съм ангажирана с нещо е от изключителна важност за женската ми кондиция.

Задълженията не само не свършват, но с годините стават повече, а с това расте и отговорността пред хората, на които държим. От ученички ставаме любими, от любими се превръщаме в съпруги и майки, а по Божата воля се радваме и на внучета. Имам това щастие – откакто се роди моята внучка, аз върша всичко с още по-голямо усърдие.

Това е усърдие на жена, което носи истинска наслада и радост.

Ние, жените, трябва да се подкрепяме в своите начинания. Само друга жена би разбрала на какви изпитания животът подлага нашите чувства и нашия стремеж да направим другиго щастливи. Дали защото „вина“ носи майчинският ни инстинкт или просто защото по природа сме родени бойци, със своята работа ние със сигурност развиваме самия живот, движим го напред.

Много ми се иска нищо да не помрачава женското ми намерение да продължа да бъда полезна. Имам да свърша още хиляди неща – толкова, колкото и вие самите имате да свършите заради себе си и в името на хората, които обичате. Нашата солидарност трябва да ни държи силни, защото само така ще достигнем върховното си удовлетворение.

Времето минава, нещата се променят със сезоните. Лятото си отиде, но аз обичайно посрещам есента с вдъхновение. Никой не може да ми отнеме волята да остана жена докрай. В професионален план сцената продължава да ме очаква, а в личен – предстоят толкова моменти, в които да докажа любов към деца, внуци и приятели.

Прекрасен е този живот, хора! Животът наистина е прекрасен с делата, които ни предстоят!

Прочетете още от Колонката на Катето Евро:

Жената като умален модел на вселената

Жена, приятелка, майка...

Торбата с женски хитрости

Не съм Пепеляшка, но имах своя мълчалив принц

Ела, да се поцелуваме ей тука!

Всяка бръчка има своя история

Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти